Något helt annat

Hobbytips målarböcker för vuxna & förtryckt canvas

2016-02-27 19:34 #0 av: Eda

Målarboks-bilderna är från Paginas bildarkiv
Canvastavel-bilderna är från Svenskt Konstnärscentrums hemsida
(Jag har mejlat och frågat, det är okej att ha med bilderna i iFokus)

 
Senaste årens stora innegrej är målarböcker för vuxna förknippade med mindfulness. Dessa har blivit obeskrivligt populära och säljs i miljonupplagor runt om i världen!

Om detta och förtryckt canvas (som när man målat färdigt blir tavlor som kan hängas på väggen) har jag skrivit om i Handikapptips. 

Denna nya hobby tror jag lämpar sig för många personer med funktionsnedsättning som vill ha en trevlig sysselsättning men som kanske inte själv kan eller har lust att rita egna mönster, men som ändå vill måla och själva välja och kombinera färger.


Om hjälpmedel för att kunna rita och måla kommer jag senare att skriva om i ett separat inlägg.

Många målarböcker förknippas med ANTISTRESSTERAPI, MINDFULNESS, ZENTANGLE- & MANDALA-måleri. Förklaring på dessa ord samt många fler bilder samt länkar till var man kan köpa dessa målarböcker eller kan ladda ner gratis på nätet finns i min blogg.    

Klicka här.

Bloggen är ideell, utan försäljning eller vinstintresse.

Tycker du bloggen är bra – gilla gärna!


Anmäl
2016-02-29 00:18 #1 av: bernil55

Tills vidare har jag hämtat ett par bilder från webben. Här är en:

Och jag har köpt lite nya färg pennor men inte kommit igång.  Men det verkar som sagt ha blivit väldigt populärt, inte minst bland sjuka, stressade, handikappade. 

Egentligen tror jag att jag gillar tuschpennor bättre, smala, vad nu det heter, men då  måste jag se till att papperet är tjockt nog.

Anmäl
2016-02-29 07:19 #2 av: Eda

Draken du länkade till är jättetrevlig! Om du gillar att teckna med tusch kanske Hejnums Telefonkonst vore något för dej.
Se, YouTubefilmen:

Anmäl
2018-12-06 15:35 #3 av: Eda

Målarböcker är fortfarande mycket populära och till min stora förvåning har jag hitintills fått inte mindre än 5.384 sökningar på  blogginlägget : ”Hobbytips målarböcker för vuxna & förtryckt canvas”.  Många av dessa målarböcker har nu sålts slut på förlagen och nya har tillkommit, därför har jag nu gjort ett nytt blogginlägg med c:a 70 nya böcker. 
 
Se:  https://handikapptips.wordpress.com/2018/12/03/malarbocker-for-vuxna-och-fortryckta-canvasdukar-del-2/

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.