Tillgänglighet

Några intryck om Gotlands tillgänglighet

2015-08-29 16:56 #0 av: Eda

Foton:
Raukar
Donnerska huset 
Langska huset 
Högklint 
Rullstolsväg till Högklint

Förra veckan var min man och jag på Gotland. Jag har inte på något sätt gjort någon inventering om framkomligheten och funktionsanpassningen över ön, men vissa intryck fick vi ändå. 

Visby med sina backar och kullriga stenbeläggning är inte speciellt lämpad för rullstol. Turistbyrån i Visby d.v.s. Donnerska huset är dock försedd med ramp för rullstolsburna samt RWC-toalett.

Vi besökte också Langska huset i utkanten av Visby där Gotlands Hemslöjdsförening har utställningslokal. Damerna som visade oss runt berättade att allt som visas är placerat på bottenplanet för att underlätta för personer med rörelsehinder.

På Högklint såg vi en speciell rullstolsväg från parkeringen som når ända fram till den fantastiska utsikten (man ser ända fram till Visby). På parkeringsplatsen finns också RWC-toalett.

På Bergmancentret på Fårö som vi också besökte är tillgängligheten mycket god. Alla utställningar ligger på samma våning utan trösklar. Café och RWC-toalett ligger en halv trappa ner och dit finns hiss.

Bloggar: Textilochtips och handikapptips

Anmäl
2015-08-30 19:27 #1 av: bernil55

Jag har aldrig varit på Gotland men har en Facebookkompis där, så jag får se mycket fint. Vilken spännande ö! Och just idag har jag fått lite info om raukar och hur ön är uppbyggd, av fossiler.

Ja, jag ska inte åka dit men är så glad att få se foton därifrån. :-)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.