Neurologiskt handikapp

Rehabiliteringsanläggningar i varmare klimat

2015-05-29 17:40 #0 av: Eda

På min handkapptipsblogg har jag just gjort ett inlägg, där man kan läsa om vilka anläggningar det finns i varmare klimat för reumatisk sjukdom och neurologisk sjukdom eller skada samt psoriasis. Vidare har jag skrivit om vad som fodras för att kunna söka rehabilitering, kostnader m.m. 

”Den vanligaste orsaken till att man inte beviljas rehabilitering utomlands är att det landsting man tillhör har tillsatt begränsade medel till denna form av rehabilitering.” (Citat från Vårdguiden)  

Även Försäkringskassan, arbetsgivare och vissa ideella föreningar kan bidra till kostnaden. Om man får avslag kan man i regel som sista utväg själv stå för kostnaden (ev. genom lån).  

Mer står att läsa på min blogg. Klicka här  

Foto: Svenska Res hemsida

Bloggar: Textilochtips och handikapptips

Båda har referenswebbplats på Facebook – gilla gärna och dela!

Anmäl
2015-06-22 00:44 #1 av: RuiXue

Härligt! Ska nog försöka få komma iväg på någon form av rehabiliteringsresa då jag tenderar att må bättre i lederna när det är varmare ute. Har till exempel mindre smärtor i kroppen nu än jag har på höst, vinter och vår. Smärtfri blir jag aldrig, men värme gör liksom att smärtan tenderar vara mindre intensiv. 

Jennie


Anmäl
2015-07-17 11:19 #2 av: bernil55

Och jag skulle föredra Iiiiisland eller nåt annat kallt. Glad

Men vi med MS är verkligen olika, många mår bra av värme, en del klarar det inte alls.


Anmäl
2015-07-17 16:08 #3 av: thenameless

Förr skickade de väl folk med ledvärk till varmare länder automatiskt nästan?

Anmäl
2019-04-14 11:00 #4 av: Eda

Foto: SRC:s hemsida

En hel del har ändrats sen jag skrev texten, så text och länkar är nu uppdaterade. Se: https://handikapptips.wordpress.com/2015/05/28/rehabiliteringsanlaggningar-i-varmare-klimat-for-reumatisk-sjukdom-och-neurologisk-sjukdom-eller-skada/#more-2634

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.