Vardagsbestyr

Skjortor och blusar som man slipper knäppa

2015-01-11 15:26 #0 av: Eda

Sådana finns att köpa t.ex. på Klädvalet  och Lena Jertel Collection 

Men har man kanske redan en massa skjortor eller blusar med vanlig knäppning kan man om man är sykunnig (eller känner någon tjänstvillig som är det) ganska lätt själv fixa om dem . Antingen med kardborrbandknäppning fram eller med blixtlås bak, som  fungerar om man får assisterad påklädning.  

Närmare beskrivning finns i min blogg på inlägget: Befintlig skjorta eller blus, anpassad för dig med nedsatt rörelseförmåga 
Vad som också kan underlätta är knappknäppare, som jag skrivit om i inlägget: Hjälpmedel för på- och avklädning

Anmäl
2015-01-13 14:02 #1 av: thenameless

Är det inte svårare för många orörliga invalider om de ska dra ner ett blixtlås på ryggen? Särskillt om den börjar mellan skuldrorna??

Anmäl
2015-01-13 18:02 #2 av: Eda

Det är totalt omöjligt!  Men som jag skrivit ovan gäller blixtlås för assisterad påklädning d.v.s. om någon annan hjälper till att klä på personen som har rörelsehinder. Jag har t.ex. en väninna halvsides förlamad efter en stroke som får hjälp med påklädsel, då kan det vara enklare för den som hjälper  att dra upp eller ner ett blixtlås än att knäppa en massa knappar.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.