Anhöriga

Julklappstips till äldre med rörelsehinder

2014-12-06 11:14 #0 av: Eda

Till äldre, vare sig de har rörelsehinder eller inte kan det vara besvärligt att hitta på julklappar. Själv tycker jag att det är jättebra att få ”tjänster” i form av ett presentkort av mina barn och barnbarn. Det är något jag verkligen uppskattar!

Fler förslag finns i min blogg på: Jul- och födelsedagstips till äldre personer

Anmäl
2014-12-07 19:26 #1 av: bernil55

Bra tips! Jag, som är halvgammal och ganska helt handikappad, värdesätter verkligen tjänster. Men gubben (särbo) har haft en stroke och tja, syrran m fl är inte så pigga heller. Men gubben och jag har verkligen hjälpts åt ändå. När han nyss haft stroken var jag piggare, nu är han piggare...

Nu pysslar vi inte med julklappar men idén med egna presentkort gillar jag.

Anmäl
2014-12-08 08:40 #2 av: Eda

Hej Bernil
Jag har full förståelse för att de flesta som har rörelsehinder inte har möjlighet att agera chaufför eller fixa och ordna saker. När jag skrev inlägget tänkte jag i första hand på att tipset skulle vara riktat till närstående eller anhörig till någon med funktionsnedsättning.
Men vad jag skulle kunna tänka mig, eftersom många med rörelsehinder är vana med datorer, är att några kanske har någon gammal släkting som skulle behöva hjälp med t.ex. att betala räkningar på internet och annan datahjälp, få lite mobillektioner eller att få hembakta kakor i julklapp om den med rörelsehinder kan baka. Det tror jag verkligen skulle bli uppskattat.

Stroke är verkligen jättejobbigt både för den som drabbats men också för de närstående. Jag känner flera som haft stroker, en av mina närmaste väninnor är halvsides förlamad och kan inte ens stå.

Jag hoppas du blir piggare igen och önskar dig och din särbo en riktigt god jul!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.