Vardagsbestyr

Åkpåsar för rulleanvändare

2014-11-23 16:35 #0 av: Eda

Nu när det börjar bli kallt kan det vara skönt med något varmt över benen. Åkpåsar brukar vara dyra, så kolla först om du inte gratis kan få låna en sådan. (Min numera avlidna mamma som var bosatt i Stockholm fick i början av 2000-talet gratis låna en varmfodrad åkpåse, föreskriven av arbetsterapeut. Den var mycket varm, men besvärlig att komma i, eftersom hon måste kliva i påsen )  

I min textilblogg finns beskrivning på en mycket lättsydd åkpåse (man kan t.ex. sy den av en gammal Fleece-filt). Den är sydd i enkelt tyg och därför inte supervarm, men har fördelen att den går att dra på när man sitter i rullstolen.
Sömnadsbeskrivning och hänvisning till vilka butiker som säljer åkpåsar.
Se:
Lättsydd åkpåse

Anmäl
2014-11-23 22:23 #1 av: thenameless

Sådana minns jag ifrån när jag var riktigt liten och åkte barnvagn. De borde ju funka för dem som inte behöver kunna hoppa ur stolen.

Anmäl
2014-11-24 09:08 #2 av: Eda

För min mamma funkade det inget vidare på äldre dar (hon blev 97 år och kunde inte stå) utan jag fick praktiskt taget lyfta i henne i åkpåsen.
Om man föredrar täckbyxor, finns sådana också för rullstol, adresser var man kan köpa dessa finns också i min blogg.  

Anmäl
2014-12-02 09:53 #3 av: bernil55

Jag fick låna en variant av arbetsterapeuten för länge sen, men jag skulle ju klättra på själv, så jag kunde inte få med mig fötter och allt. Skämtar

Nu vill jag bara ha ett lätt men tätt skynke att lägga över benen men har inte hittat något lämpligt än i mina gömmor. Fast där finns mycket fortfarande. Det jag använder ibland är en fleecefilt men jag gillar inte plast...

Och jag åker inte långt.  Men skulle jag bli stående fryser jag ihjäl. Förskräckt

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.