Personlig service

Indragen assistenthjälp

2013-10-22 14:43 #0 av: Maria

Sådant här gör mig så upprörd. MORR.

Emmy 23 år har fått sin assistenthjälp indragen. Visserligen en artikel från Aftonbladet men hela ämnet är illa. Att trampa på folk som redan ligger (sitter)

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17699247.ab 

/Maria

 

Anmäl
2013-10-22 14:48 #1 av: Calcifer

Fy vad hemskt.

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2013-10-22 22:16 #2 av: bernil55

Ja, det är helt vidrigt! Hur kunde det gå så snett? Jo, jag har sett domen som orsakade det hela, men det är mycket och komplicerat. FK hade gjort nåt överklagande och fick rätt. Och massor av människor plågas! Storgråter

Anmäl
2013-10-24 01:02 #3 av: thenameless

"En arbetsterapeut var här och mätte tiden för hur mycket hjälp jag ­behöver, det var kommunen själv som beställt det.

Hon kom fram till lika mycket hjälp som jag alltid haft. Ändå bestämde två LSS-handläggare att helt ta bort assistenterna."


Haninge kommun är en skamfläck på Sveriges karta Men vi kan vänta oss att detta kommer att öka i hela landet.  tills alla osjälvständiga svenskar är tillbaka på institutionerna igen.


Eugeniahemmet här kommer vi!

Anmäl
2013-10-24 19:33 #4 av: VildaVittra

Man ska inte bara skylla på FK i dessa ärenden utan även assistansbolagen som är snåla och låter outbildade göra ansökningarna. 

Jag tog själv över ett sådant ärende där det var en person på lönekontoret som fyllt i ansökan och jag blev verkligen helt vansinnig när jag såg den, då FK förvarnat mig om att ansökan var så bristfällig att alla timmarna skulle dras in. Jag tog med brukaren till hjärnskadecenter och gjorde en ordentlig utredning på behovet, varpå personen fick sina timmar ökade, denne fick även träffa en synläkare.

En läkarintyg från VC är helt värdelöst, när ska assistansbolagen lära sig detta?

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2013-10-24 19:36 #5 av: Maria

Varför ska ett läkarintyg från en vårdcentral vara värdelöst? Där jobbar ju allmänläkare som är specialister i just allmänmedicin.

/Maria

 

Anmäl
2013-10-24 19:55 #6 av: VildaVittra

#5 För att de inte ens läser eller har tillgång till patientens journal. Sedan hör nog få assistansberättigande "syndrom" till allmänmedicinen, många är ju så pass ovanliga att inte ens specialisterna kan dom på rak arm. Ska då någon som inte kan något om patientens historik samt förmodligen inte är vidare insatt i syndromets problematik skriva intyget?

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2013-10-24 21:03 #7 av: thenameless

#4 Dåligt ifyllda ansökningar är illa men jag tror att i många fall ser byråkraterna det som en förevändning för att ge avslag, där de nog vet eller känner på sig att det är befogat med assistans egentligen?

Sen tycker jag (om det inte framgår) att det borde specificeras vilken typ av akademiker som ska fylla i  intygen. På dem eller i foldern som medföljer ansökningstalongen. Många inklusive mig själv går gärna till VC läkare för att de är lättare att få en tid hos. Sen som patient tycker man ju att dessa läkare verkar ha tillgång till en hel massa av ens journaler, men tydligen för få.

Hur som helst tråkigt för denna person hoppas att hon inte gav upp och överklagade.

Anmäl
2013-10-24 21:40 #8 av: Maria

#6 Självklart ska man helst ha intyg från den specialenhet som handhar ens egna problem men i allmänhet tycker jag det verkar som att de flesta har någon märklig uppfattning av att läkare på vårdcentral skulle vara "sämre" läkare.

/Maria

 

Anmäl
2013-10-24 21:54 #9 av: VildaVittra

#8 I dessa ärenden är de tyvärr det.

Ett exempel på ett VC intyg kan låta som följande: Patienten har svårt att se och har problem med balansen efter en hjärnskada.

Så enkel ser ju inte verkligheten ut, då den fiktiva personen helt saknar rumslig uppfattning samt inte kan röra sig utan stöd, eller svara i telefonen, eller hitta larmknappen, eller ta sig till toaletten, osv.


Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2013-10-24 22:04 #10 av: Maria

#9 Men i det fallet ska givetvis en neurolog göra uttalandet.

/Maria

 

Anmäl
2013-10-25 12:24 #11 av: bernil55

Jag vet inget om assistans just, mer än sånt jag läser men arbetsterapeuter då? Sjukgymnaster? Vet inte de bäst hur en person fungerar? Jag tänker på när min gubbe skulle diskutera sjukpenning resp ansöka om sjukbidrag efter sin stroke. Men han hade en mycket duktig läkare också, specialist ja! Jag har inte mycket till övers för VC-läkare faktiskt...

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.