Trafikskadade

boktips

2013-08-21 12:03 #0 av: basimah

Hej!

Jag skulle så hemskt gärna vilja dela med mig av en bok som jag nyss läst efter att ha sett den på bibblan. Den heter När minnen får liv och handlar om en kvinna som efter en bilolycka hamnat i rullstol och är gravt funktionsnedsatt. Hon försöker förtränga allt som ledde till olyckan, men tack vare vänskapen med en hund och en personlig assistent, vågar hon konfrontera minnena. Jag tror inte att författaren är funktionsnedsatt själv, men jag tycker ändå att hon berättar så nära och levande att jag känner med henne ända in i hjärtat.

Så läs den! Det är härligt att se handikappade i litteraturen!

Anmäl
2013-08-21 12:17 #1 av: basimah


Ps. Jag tar gärna emot på fler tips på böcker med handikappade, för jag tycker att det är spännande. Dels romaner, men även självbiografier.

 

 

Anmäl
2013-08-21 12:24 #2 av: thenameless

Filmen "min vänstra fot" ror jag är baserad på en bok? testa den

Anmäl
2013-08-22 14:54 #3 av: bernil55

Tack för tipsen!

Kom att tänka på Exist det blinda seendet av Petri Mykkänen. Han är både blind och rullstolsburen. Länge sen jag läste den men jag minns den som bra. Beundrar honom!

Har börjat titt på En oväntad vänskap, mysig film, hittills.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.