Något helt annat

Vad får en ledsagare göra?

2013-03-21 00:29 #0 av: Fredrik85

Jobbar som ledsagare o har nu fått en fråga från min brukare om jag vill övningsköra med honom. Han har tillgång till bil som vi får låna.

Men jag undrar vad min arbetsgivare säger om att jag övningskör med honom. Får jag göra det? Finns ej någon klar bild om vad jag får göra eller inte göra.

Anmäl
2013-03-21 07:11 #1 av: Maria

Jag tycker du ska prata med din arbetsgivare så att du inte gör något som inte är OK.

Jag antar att din brukare kanske tänker att du ska göra det på arbetstid och då ska du verkligen dubbelkolla.

/Maria

 

Anmäl
2013-03-21 10:46 #2 av: thenameless

Ja och går inte det är det väl upp till dig om du kan tänka dig att göra det på din fritid?

Anmäl
2013-03-21 14:40 #3 av: bernil55

Jag vet inte men tycker spontant inte att övningskörning är en normal fritidsaktivitet. Det är ju något man får betala bra för om man inte har nån snäll person som ställer upp.

Anmäl
2013-03-21 22:08 #4 av: Fredrik85

Jag känner att detta kunde vara en aktivitet som man kan göra tillsammans o det är ju det som är ledsagar jobbet att hitta en aktivitet som göra att han lämnar hemmet

Anmäl
2013-03-21 23:50 #5 av: VoxBauers

Kolla med en körskola om du måste gå nån utbildning för att övningsköra med honom... ...vet att förr var det så... ...men vet inte vad som gäller nu...

...och kolla med arbetsgivaren vad som är ok att göra som ledsagare och inte! Det kan ju variera från klient till klient beroende på deras situation. Men det bör din arbetsgivare vara insatt i!


                                                               www.voxbauers.weebly.com                                                                  www.cornishrex.se

Anmäl
2013-03-22 00:21 #6 av: Fredrik85

Jag kan nästan garantera att min arbetsgivare säger nej.  Inte för att man egentligen kanske inte får detta utan för att dom är dåligt insatta i vad man får göra o inte göra.  Helst så ska man ju bara gå o fika eller äta eller något annat lugnt. Bara gammalt tänk det ska ju vara något som alla andra gör tycker jag så han jag jobbar med känner att han har skoj o gör sådant som alla andra i hans ålder gör.

Jag var på krogen med en jag arbeta som ledsagare åt det var et jäkla liv om detta. Jag drack inget o var med han jag arbeta hela kvällen. Men det var inte okej tydligen varför förstår jag ej. Vi båda hade roligt o bandet som spela var bra.

Anmäl
2013-03-22 01:04 #7 av: VoxBauers

Som kompis kan man göra som man vill tillsammans med sina kompisar...  ...men nu är du anställd och måste rätta dig efter vad din arbetsgivare säger...   ...men du, arbetsgivaren och brukaren måste kunna föra en dialog om vad som ni ska göra under ledsagartiden. Ta diskussionen före ni gör olika saker för att slippa onödig kritik efteråt.

                                                               www.voxbauers.weebly.com                                                                  www.cornishrex.se

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.