Forskning och utveckling

HIV Mot Cancer

2012-12-12 21:34 #0 av: thenameless

Det här handlar visserligen inte om rörelsehinder men jag tyckte det var intressant ändå.

I USA har de testat att använda ett HIVvirus programera om det att bekämpa cancer(leukemi) efter att de avväpnat sjukdomsdelen. Den förde med sig en gen som  programerade om immunförsvaret så det bekämpar cancern.

Länk

Anmäl
2012-12-13 13:31 #1 av: bernil55

Intressant men skumt, hur de bara kan komma på nåt sånt. Flört

Anmäl
2012-12-13 22:37 #2 av: thenameless

Jag inser att det blev lite snurrigt när jag försökte beskriva vad jag läste. men väldigt intressant.

Att programera om virus till att hjälpa immunförsvaret har jag hört lite om förut men kul att läsa om att utvecklingen går framåt. Särskilt som jag är en cancerhärtd i vardande om man ser till min släkt

Anmäl
2012-12-14 11:14 #3 av: bernil55

Ojdå. Cancer alltså. Både mamma och pappa dog av det men eftersom inget barn (ja, även vi gamlingar är ju barn, mellan 56 och 71 år, jag dessutom sladdbarn Glad) fått det, är det nog inget ärftligt. I övriga släkten vet jag inte.

Anmäl
2012-12-14 19:43 #4 av: thenameless

De säger att inte alla cancer sorter är ärftliga. Jag har ett flertal personer som har eller har haft cancer. Men alla har haft olika sorter så... jag vet inte riktigt men det känns ju som att det e ärftligt. Men jag har också läst någonstans att cancern ökar generellt bland mänskligheten. Vi har blivit mottagligare pga vår levnadsmiljö.

Anmäl
2012-12-14 20:08 #5 av: bernil55

Vår levnadsmiljö är rent förskräcklig! Fast vad dog mamma och pappa av, i sin perfekta miljö, långt från ära och redighet? Ren fjälluft, ren mat etc.

Jo hormoslyr, PCB, Kvicksilverbetat utsäde, asbest, kreosot, nitrat (salt kött, salt fisk), möglig mat och annat smått och gott. Det var inte så bra då heller men för varje grej som förbjudits kommer väl... sådär 4-5 nya...

Varken mamma eller pappa ville förresten bo i den där hålan - psyket spelar in också. Tror jag.

 

Anmäl
2012-12-15 16:01 #6 av: thenameless

Deppressioner är vanligt på småorter har jag hört.

Alla miljögifter som finns överallt i allt spelar en väldigt stor roll det tro jag med. Nab får i sig dem vare sig man vill eller ej numera. Cancer har nog alltid funnits men det har exploderat nu.

t o m kläder och mat innehåller en massa kemiklaier som sabbar en reproduktionsförmåga och förändrar kroppens celler. jag tror det var bättre förr när saker möglade när de blev gamla istället för alla dessa kemikalier som numera förlänger produkters livslängd.

Anmäl
2012-12-16 11:10 #7 av: Maria

Frågan är väl om cancerdiagnoserna exploderat eller om det handlar om att man är bättre på att ställa idagnos idag?Obestämd

/Maria

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.