Tråden är låst och inga nya kommentarer kan skapas
Något helt annat

Klotterplank 14

2012-11-25 15:55 #0 av: DesK

Här fortsätter vi kladda, klottra och skvallra om annat än sådant som har med rörelsehinder att göra.

Gamla tråden hittar du här

Désirée

Anmäl
2012-11-25 16:31 #1 av: Leffe

Tassar tyst och stilla in

Anmäl
2012-11-25 18:07 #2 av: [peter54]

Jag tänkte att jag skulle bjuda på något roligt här för en gångs skull. Det blir en anekdot från sent 70-tal, naturligtvis med mig själv i huvudrollen. Varsågoda.

Glad

Det var en helsikes het sommardag någon gång i juli månad 1978. Jag skulle rengöra mitt stora pytonterrarium som just då beboddes av ett par svartsvansade tigerpyton på 3,5 m och en något längre men smalare nätpyton.

Denna nätpyton hade jag fått till skänks ett par år tidigare av en zoohandlare i Dalarna. Ormen hade varit på rymmen i hans butik i ett år. Den hade levt av undulater och Agapornis, inte något vidare fett bytesval, så hon var smal som en råttsnok, dryga två meter lång när jag fick henne.

Ilsk som bara den var hon också, speciellt den morgon hon infångades efter att ha gått in i en papegojbur och tagit en grå jako. Ormen blev såpass tjock av det målet att den inte kom ut igenom burgallret igen.

Nåväl, det var fruktansvärt hett den där julidagen sommaren 1978. Min nätpyton var fortfarande småsint och när man jobbade i terrariet brukade hon klättra så högt det gick i grenverket och sedan hänga där och "blindhugga" mig i skallen med stängd mun. Det kunde bli riktiga snytingar så att jag såg stjärnor.

Jag upptäckte att om jag tog ut ormen istället och hängde den över axlarna så höll hon sig lugn. Jag hade bara kortbyxor på mig när jag stod där och öste ner gammal torv i stora svarta plastsäckar med den långa ormen över axlarna. Torven dammade och dammet fastnade i svetten på kroppen, det fick mig att se lite varulvaktig ut.

Jag hade snackat med en kompis tidigare och han hade lovat att komma och hjälpa mig med att bära ner säckarna till soprummet, så när det ringde på dörren tänkte jag inte på att det kunde vara någon annan än han. Jag gick och öppnade med min nära fyra meter långa nätpyton över axlarna och brun "torvludd" över hela kroppen …

När dörren gick upp såg jag två kvinnor stå där i trappuppgången, en ung tjej, kanske 20 och en lite äldre, de var Jehovas Vittnen och i deras händer hade de varsin ordentlig trave tidningar, Vakttornet eller vad den heter. Det såg ut i ansiktet på dem som om de träffat på djävulen själv. För första gången i livet fann jag mig sådär som man annars aldrig gör när det bjuds en chans, så jag sa -"välkommen till paradiset, får jag bjuda på ett äpple?"

De båda kvinnorna rusade illtjutande nerför trapporna det fortaste damskor kan bära och tappade alla sina tidskrifter som rann i en långsam ström nerför trapporna. Min kompis mötte dem i porten och han förstod genast vad som hade hänt. När han kom upp till min lägenhet på tredje våningen sa han -"vad sa du till dem egentligen?" Gissa om han garvade när jag berättade vad jag sagt!

Kanske trodde de två damerna att det var denna figur de mött Flört

 

Medarbetare på Reptiler iFokus

Anmäl
2012-11-25 18:16 #3 av: DesK

#2 Ha ha ha! Skrattande Tack för dagens asgarv! Skrattande

Désirée

Anmäl
2012-11-25 20:26 #4 av: thenameless

#2 Önskar att man hade fått göra det på det viset också. Jag förklarade bara för dem till slut att jag var asatroende men att vi gärna kunde prata teologi så vi prtade en stund jag jämförde emellan och prtade även vetenskap.  jag har inte sett dem sedan dess och det var många år sedan det med.

Kanske insåg de att det inte finns någon gud? man kan ju hoppas

Anmäl
2012-11-26 19:25 #5 av: bernil55

#2 Underbar händelse och kul berättat! Har du börjat med boken än? Glad

Jag måste visa detta för min gubbe som håller på att bli kompis med ett par Jehovas... Alltså, han är skicklig, han kan diskutera med dem och ger dem bra svar på tal. Men han har inte skrämt dem tillräckligt, de börjar komma lite för ofta, så han behöver nog ett tips. Det blir väl jag som får sy en maskeraddräkt. Och hans husdjur är inte så skrämmande (fiskar) så jag får väl sy en orm också. Skrattande

#3 Du var nog lite strävare i tonen då än min gubbe, eller helt enkelt väldigt kunnig och övertygande? Det hade varit intressant att få höra er! Glad

Anmäl
2012-11-26 19:33 #6 av: thenameless

#5 Jag är intresserad av teologi även om jag är ateist och därför ganska påläst.

Intressant faktiskt för innan denna konversation brukade de komma flera gånger om året och vilja prata gud och sälja Vakttornet. Då körde jag  b ara med "nej tack jag är ateist möjligen agnostieker" Men då återkom de ju för det fanns kanske hopp?

Men när jag berättade om min asatro och dess överlägsenhet gentemot kristenheten så blev det tydligen ör mycket?.  Undrar om de undviker att missionera hos prsoner med andra trosinriktningar också?

Anmäl
2012-11-26 19:41 #7 av: bernil55

Apropå snö så var det i alla fall lite vinter här idag.

Anmäl
2012-11-26 19:42 #8 av: bernil55

#5 Spännade! Ska strax ringa gubben så då kan vi diskutera Jehovas. Glad

Anmäl
2012-11-26 20:32 #9 av: [peter54]

#5 Jag har några gånger tagit upp tråden med Jehovas utifrån ett etologiskt perspektiv, exempelvis att deras idéer om lamm och lejon får konsekvensen att lejon dör ut eftersom de ska äta gräs.

Det betyder att lejonets klor och tänder blir meningslösa samt att de inte kan processa gräs med sig enda mage, lejoenen skulle därmed behöva bli kor och då har man utrotat arten.

Sista gången det var några från jehovas vittring här, blev de stumma och kunde inte svara när jag utvecklade detta till alla djur som lever av andra djur. De sa att de skulle fundera och diskutera detta och återkomma, men jag har inte sett dem sedan dess, säkert 5 år sedan.

Medarbetare på Reptiler iFokus

Anmäl
2012-11-26 23:53 #10 av: bernil55

Sist jag skrev skulle det vara riktat till #6 och nu riktar jag mig till #9:
Tack för ännu ett tips, om än ganska avancerat! Glad

Nu ska jag sent omsider skicka gubben en länk med Jehovas-tips. Glad

Anmäl
2012-11-27 06:32 #11 av: Maria

Haha, denna historian är vansinnigt rolig tycker jagSkrattande

#6 Ateist och asatroende?Flört

Godmorgon. Sitter här i pyjamas och regnet smattrar mot taket i uterummet. Ska strax göra mig iordning för dagens arbetsinsats.

/Maria

 

Anmäl
2012-11-28 01:47 #12 av: thenameless

#11 Nej nej Jag är ateist. Men jag har kört den versionen med Jehovas förr när de knackat på dörren, då har de bara velat disskutera mer och bjuda in mig. Men sedan jag tog disskussionen utifrån att jag var Asatroende (forn sed) Vilket är en religion som har fascinerat mig. Så har de inte kommit tillbaka på flertqalet år

Aspekten med att de tror att alla arter ska leva i fred och harmoni after "harmageddon" vilket förövrigt är en kulle/slätt utanför Jerusalem (jag glömmer vilket) Har de inte kommit tillbaka.

En annan anekdot med dem är kul också kul. En kompis till mig stod i badrummet och färgade sitt hår när de ringde på dörren, Han öppnade dörren med sitt långa svarta våta hår och frågade med bister räst "Vad vill ni?" De backade och sa "mm inget.." ungefär och kom heller aldrig tillbaka. Jag tror att han hade musik i bakgrunden också

Anmäl
2012-11-28 06:33 #13 av: Maria

#12 Då förstår jagSkrattande

Godmorgon.

Det är min lediga dag idag men jag har bytt för en arbetskamrat är sjuk.

Vi ska ha lumbalpunktion på studiepatienter idag och jag ska vara med och assistera och ta hand om blod och likvor.

(LP är när man sticker en nål i nedre delen av ryggraden och tappar ut likvorvätska)

Jag är så nervös. Det är en massa moment och jag har försökt läsa på.

Har ingen aning om hur detta går till.

Jag har ju själv gjort det en mängd gånger men då ligger man ju med ryggen åt alltSkrattande

 

/Maria

 

Anmäl
2012-11-28 20:17 #14 av: thenameless

#13 är det samma som ryggmärgsprov som de tar på cancerpatienter mfl?

Jag har aldrig probvat men har hört att det gör sklitont för man trycker nålen genom ben?

Anmäl
2012-11-28 21:18 #15 av: Maria

#13 Ja, vid en lumbalpunktion så tappar man ur vätskan som cirkulerar runt i hjärnans hålrum och ner i ryggkanalen. Så någon ryggmärg är det inte utan ljus vätska som ser ut som vatten.

Man sticker inte genom ben utan mellan kotorna.

Av alla de gånger jag gjort det så har jag en gång känt av att det liksom riste ner i ljumskarna och ena benet. Ganska obehagligt men gick över när det var klart.

Jobbet gick i alla fall bra idagFlört

/Maria

 

Anmäl
2012-11-28 22:15 #16 av: [peter54]

#14 Det behöver inte göra ont, men det är ändå en mycket obehaglig erfarenhet tycker jag. Man får ligga på sida med så mycket krummad rygg som möjligt för att underlätta nålpassagen mellan kotor och diskar.

De tillfällen jag har genomgått lumbalpunktion har varit obehagliga, men inte särskilt smärtsamma. Mycket av obehaget består i att det är en delikat historia att få in nålen rätt så att man får ut någon cerebrospinalvätska.

Man blir som patient ombedd att ligga absolut stilla, vilket inte är alldeles lätt i en sådan position, samtidigt är man mycket nervös för att man ska orsaka problem själv så att det går åt h-e så att säga.

Medarbetare på Reptiler iFokus

Anmäl
2012-11-28 22:20 #17 av: DesK

Även jag har blivit utsatt för detta, när jag var barn och jag kan säga att det är det absolut värsta i smärtväg och obehag som jag har råkat ut för! Barnafödandet var inget jämfört med det där hemska! Dessutom hade jag mycket ont i ryggen flera månader efteråt. Funderar på om de som gjorde det inte kunde sina saker Obestämd

Désirée

Anmäl
2012-11-28 22:29 #18 av: [peter54]

#17 Ja det är riktigt obehagligt, men jag tror du hade otur med de som utförde ingreppet. Jag hade inte så mycket smärta av mina lumbalpunktioner.

Då var det värre för min del att göra punktioner i ljumskartären, för då måste de skära först för att få in den vidrigt grova nålen. Man både känner och hör hur det knakar i vävnaderna.

Tyst

Medarbetare på Reptiler iFokus

Anmäl
2012-11-28 22:33 #19 av: DesK

#18 Ja jag hade kanske otur! Fy det du beskriver låter riktigt hemskt!

Désirée

Anmäl
2012-11-29 01:07 #20 av: thenameless

#16 Jag har hört att det "knakar" eller "knastrar" när de för in nålen. Så det var därför jag antog att de gick igenom benet.

Kan det inte vara pga nedsatt känsel som du inte tyckte det gjorde så ont? eller så har du hög smärttröskel?

#17 Som du skriver var du barn och då kan ju din rädsla ha gjort att du förstärkte smärtan? Men som sagt jag har hört att det är en sjuk smärta ihop med ljudet, jag vet inte vem som har rätt men man upplever ju saker olika och så spelar det ju in vem som utför det.

Det är ju en orolig skillnad mellan sköterskorna när de ska ta blodprov eller sätta kanyler, Vissa kan inte hitta venen så de får gräva och göra om medan andra sätter den direkt

Anmäl
2012-11-29 08:36 #21 av: Maria

Sedan är det olika hur läkarna vill ta provet också. När jag själv blivit "utsatt" har jag alltid legat platt på sidan med så krum rygg som möjligt.

Andra läkare har patienten sittande på en brits, framåtlutade, hängandes med armarna över ett gångstöd.

Jag har även gått med på att kandidater har fått "träna" på mig och en gång misslyckades det. Det gjorde inte särskilt ont med det kom ingen vätska.

Så som en tröst kan jag säga att jag inte tycker det har gjort särskilt ont mer än en gång och jag har ingen nedsatt känsel.

/Maria

 

Anmäl
2012-12-01 13:38 #22 av: Leffe

Snö ute. Då passar det bra att titta på vinterstudion tills hockeyn börjar

Sköt om er

 

Anmäl
2012-12-02 06:58 #23 av: Maria

Godmorgon. Sitter här i mörktret efter att min ene katt fått upp mig. Nu när jag är uppe har han gått och lagt sigSkrikandes

/Maria

 

Anmäl
2012-12-02 08:29 #24 av: DesK

God morgon! Glad Ha ha Maria så är det med våra kära husdjur Skrattande Vi får njuta av lysande stjärnor och adventsstakar. Här är -15 och det ser ut att bli en solig dag Glad

Désirée

Anmäl
2012-12-02 22:57 #25 av: thenameless

Monsterkyla och snö här fortfarande. Sundbygergs stad i samverkan med stockholms verkar ha bestämt att "Sanda trotoarer är inte för oss" så man har slagit på arslet ett par gånger idag också. tack för det

Anmäl
2012-12-02 23:34 #26 av: Leffe

Det är tydligen inget bättre i Solna enligt min syrra. Själv har jag inte varit ute

Anmäl
2012-12-02 23:40 #27 av: thenameless

Nej Solna brukar vara ännu sämre enligt min erfarenhet men jag tog vägen över sumpan till spånga idag och det var halt och den enda sand jag såg skymten av fanns på vägbanan

Anmäl
2012-12-02 23:53 #28 av: [peter54]

Ja det brukar inte vara kul med snö i stan, det tenderar att bli halt direkt. Här hos oss har vi 30 cm snö och 16-17 minus just nu, men vi sandar inte byvägen om det bara är snö, bara om det blir is och det blir det inte utan plusgrader så snön smälter lite först.

De flesta vill kunna använda sparkstötting och då går det ju inte att ha sand.

Flört

Medarbetare på Reptiler iFokus

Anmäl
2012-12-03 13:54 #29 av: bernil55

Om LP: Jag har gjort det en gång och märkte att läkarn var nervös innan! Inte jag dock, jag var lyckligt omedveten... Minns ej alls någon smärta men jag hade mycket svårare att gå ett tag sen.

Tydligen vanligt att få huvudvärk efteråt men systrarna visste att man klarar det bättre om man dricker kaffe så dom bjöd på en mugg. Inget huvudont alls!

Jag gör i alla fall inte om det i onödan.

Anmäl
2012-12-03 13:59 #30 av: thenameless

#29 Ja det finns ju alltid en risk att skada ryggmärgen och/eller nerver när man sticker in vassa saker där. Så det är nog bara naturligt för dem att vra nervösa innan. Det är nog värre när de gjort det sä mycket att de blir oaktsamma?

Anmäl
2012-12-03 15:13 #31 av: Maria

#30 Den risken är vad jag förstått minimal då själva ryggmärgen slutar flera kotor ovanför stället man tar lumbalpunktion på.

Några nerver finns visst kvar men att skador uppstår är väldigt sällsynt.

Det kallas ju ibland felaktigt ryggmärgsprov vilket det inte alls är.

/Maria

 

Anmäl
2012-12-03 18:24 #32 av: thenameless

Jag är ingen expert men jag hade för mig att ryggmärgen finns i hela ryggraden? Lombalryggen är ju vid ungefär halva ryggen räknat ovanifrån.

Anmäl
2012-12-03 19:13 #33 av: Maria

#32 Här kommer en bild.

Källa

/Maria

 

Anmäl
2012-12-04 06:32 #34 av: Maria

Godmorgon alla från ett svinkallt Göteborg. Här har kommit en massa snö ocksåSkrikandes Minus 8 grader är det och i Göteborg kan jag lova att det känns som sibirien med dessa grader.

/Maria

 

Anmäl
2012-12-04 06:50 #35 av: DesK

God morgon, hu Maria det är värre än våra minus 20 grader, för här är torrt och vindstilla.  Okej man får ta på sig ordentligt när man ska ut, det biter bra i näsan och kinderna, men vovvarna tycker det är jättemysigt Glad

Désirée

Anmäl
2012-12-04 09:01 #36 av: [peter54]

God morgon Glad

Hos oss har det vänt upp igen med temperaturen. Den var nere till minus 27 sent igår kväll, men nu är det "bara" minus 15 och det snöar.

Glad

Medarbetare på Reptiler iFokus

Anmäl
2012-12-04 10:08 #37 av: bernil55

#34 Kanske bäst jag kollar hur min syster har det... På den tiden jag tillbringade jularna hos henne (länge sen) var det alltid "sommar" till nyår eller strax efter.

Anmäl
2012-12-04 10:13 #38 av: bernil55

#36 Det var lite... onödigt kallt! Förvånad Inatt när jag var upp var det -17.2 både ute och inne här i Östersund. Jo, jag vill ha det så kallt inne för att orka göra något, jag som inte kan svettas. Fast det är någon grad mer egentligen, tror jag. Har lagt fram en termometer i rummet för att kolla.

Det kallaste jag varit med om och promenerat i är -36 grader, hemma i min lappby på 70-talet. Minns att det var svårt att andas.

Anmäl
2012-12-04 12:43 #39 av: Maria

#36 Vilken vacker bildGlad

/Maria

 

Anmäl
2012-12-04 12:51 #40 av: [peter54]

#39 Det var när jag stod ute med dottern och väntade på skolbussen Glad

Medarbetare på Reptiler iFokus

Anmäl
2012-12-04 17:06 #41 av: thenameless

#38 Du har väl inte minusgrader inomhus? det är lite extremt även om du inte kan svettas.....

Anmäl
2012-12-05 12:38 #42 av: Leffe

Mycket snö. Hörde just på trafikrapporten att motorvägen vid Södertälje är stopp. Långtradarna har fastnat. Motorvägen mellan Knivsta-Arlanda avstängd på grund av olycka. Nu stänger de av mot Gustafsberg helt för det är inte farbart.

Nu är det skönt att jag är sjuk och inte jobbar längre. Samtidigt  var det trots allt något speciellt att jobba i sånt här väder.

 

Anmäl
2012-12-05 13:28 #43 av: thenameless

#33 Tack för bilden. Det var så jag alltid velat ro det går till. Men eftersom folk har sagt till mig att det gör sjukt ont och att det "krassat" till när de tryckt in nålen började jag tro att de på något vis gick genom benet på spinos delen.

Anmäl
2012-12-05 18:21 #44 av: DesK

Idag fick jag min iFokusvinst! GladHär skriver jag lite om mitt första intryck av den Glad

Désirée

Anmäl
2012-12-05 23:36 #45 av: thenameless

Kul, alltid rtoligt med ny teknik

Anmäl
2012-12-08 12:00 #46 av: Leffe

Idag är det teve för hela slanten. Skidor och hockey

Sköt om er

 

Anmäl
2012-12-08 12:24 #47 av: [peter54]

God middag Glad

Jag ska ut i terrarierummet och göra storrent i 10 terrarier, därefter ska jag mata djuren. Ingen TV med andra ord.

Flört

Medarbetare på Reptiler iFokus

Anmäl
2012-12-10 13:37 #48 av: Leffe

Då är det två veckor kvar till den dagen man såg fram mot varje år när man var ung

Sköt om er

 

Anmäl
2012-12-13 06:35 #49 av: Maria

Godmorgon alla.

Idag ska jag till fryshuset och kolla en massa nedfruset blod ända från 70-taletFörvånad med jobbet. Det gäller att ta på sig ordentligt.

 

/Maria

 

Anmäl
2012-12-13 11:10 #50 av: thenameless

Inte det fryshuset jag tänker pånär jag hör ordet , helt klart Skrattande Annars har Anders Carlberg lite att förklara

Anmäl
2012-12-13 12:00 #51 av: bernil55

#44 Grattis, så kul! Verkar det som, jag  har inte testst. Glad

Ja, jag är lika glad fö rdet. Jag börjar snart bli teknikfientlig. Oskyldig

Anmäl
2012-12-13 12:03 #52 av: bernil55

Glad

Anmäl
2012-12-13 13:21 #53 av: Leffe

Tänkte nog samma fryshus som #50

Anmäl
2012-12-13 13:25 #54 av: Maria

HahaSkrattande Nej, detta är ett riktigt fryshus kan jag garantera. Kan knappt skriva på tangenterna nu med stelfrusna fingrar.

/Maria

 

Anmäl
2012-12-17 06:32 #55 av: Maria

Idag eller rättare sagt ikväll ska jag på julbord på Hamnkrogen på Liseberg. Det ska bli kul.

Tyvärr kan jag inte gå med på 5-kampen innan. Jag klarar inte av så mycket folk som rör sig och allt ljus och rörelse.

Det blir rena karusellen i huvudet då.

 

/Maria

 

Anmäl
2012-12-17 09:58 #56 av: thenameless

Är det inte för kallt för femkamp på Lisseberg? Jag ror grönans karuseller e stängda på vintern iaf?

Anmäl
2012-12-17 13:14 #57 av: Maria

Vissa åkattraktioner är öppna och femkamp är tydligen många som gör och så är där julmarknad.

Hur mycket folk som helst.

Nu har vi 3 plusgrader så det är mycket vått ute.

 

/Maria

 

Anmäl
2012-12-18 08:18 #58 av: thenameless

Grattis tillplusgrader här är det en massa minus och snö. Hoppas att ni hade kul

Anmäl
2012-12-18 09:14 #59 av: [peter54]

God morgon Glad

När jag var till Uppsala igår var det hemskt skitigt, blött och moddigt där, men hos oss är det vitt och fint överallt, även på vägen.

Vi hade plusgrader i söndags, så snötäcket sjönk ihop en aning och blev tung, men igår var det ett par minusgrader här och just nu är det minus 3.

Medarbetare på Reptiler iFokus

Anmäl
2012-12-20 08:43 #60 av: Gittan

Ja sista skoldagen för barnen. Sedan börjar jullovet för dem. Ett jullov med snö och de är ju jätteglada. Önskar er alla en trevlig dag.

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Anmäl
2012-12-20 22:57 #61 av: [peter54]

Här går ungarna imorgon fredag också. Ikväll har vi varit i Ludvigs skola på julfest med musicerande, sjungande och dansande barn. samt saffransfikachock, riktigt trevligt och ungarna var jätteduktiga.

Musikläraren i Ludvigs skola är en av Europas 6 bästa kvinnliga trummisar och förstås den bästa trummistjejen i Sverige och rektorn är vass på elgura, så det blev drag.

Glad

Medarbetare på Reptiler iFokus

Anmäl
2012-12-21 03:55 #62 av: EvaG

Hej alla. Befinner mig just nu i Sverige och passar på att hälsa på här inne. Är ledig från jobbet och ska fira jul och nyår i Whistlers utanför Vancouver. Hoppas allt är bra med er.

Önskar er alla god jul och gott nytt år.

 

___________________________
Var rädd om dem du älskar
_________________________

Medarbetare på Vilda västern iFokus

Anmäl
2012-12-21 07:59 #63 av: Maria

#62 Roligt att "se" dig. Hoppas allt är väl. God Jul och Gott Nytt År till dig också.

/Maria

 

Anmäl
2012-12-23 21:29 #64 av: Spruca

Jag är jehovas vittne...

Anmäl
2012-12-23 22:21 #65 av: Maria

Jaha?

/Maria

 

Anmäl
2012-12-23 22:32 #66 av: [peter54]

#65 Jag tror att #64 säger så med anledning av min anekdot i #2. Gissningsvis är min berättelse inte lika rolig för Spruca som för mig.

 

Medarbetare på Reptiler iFokus

Anmäl
2012-12-23 22:35 #67 av: Maria

Ber om ursäkt men nu hänger jag med bättreFlört

/Maria

 

Anmäl
2012-12-24 09:47 #68 av: thenameless

Religion är opium för massorna

Anmäl
2012-12-24 11:10 #69 av: Spruca

Nej, det är ok. Hade nog också blivit lite skraj för den där ormen. xD

Anmäl
2012-12-25 18:48 #70 av: thenameless

Naturligtvis har var och en rätt till sin egen tro jehovas mfl jag bryr mig inte ifall ni/de tillber en osynlig gud i himlen eller en kromad sko...  Bara de inte försöker pracka på andra deras trosuppfattning.

Om man läser de flesta "irrläror "så är de ganska ologiska och dumma. De är i bästa fall dåliga romaner och borde ses som sådana. Men som sagt jag är öppen nog att låta alla tro på vad de vill, men reserverar mig rätten att ifrågasätta på samma gång.

Anmäl
2013-01-02 09:51 #71 av: Gittan

Här är temperaturen ute runt 0. På barnen som just kom upp sömndruckna verkar det vara många minusgrader på humöret. De brukar som tur är tina upp ganska snabbt. Önskar er alla en bra dag.

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Anmäl
2013-01-02 14:45 #72 av: thenameless

hade dina barn arit ute och lekt här hade de kommit in dyblöta och kalla. bi har någon plusgrad allt smälter

Anmäl
2013-01-04 13:07 #73 av: Gittan

En fin solig dag. Underbart! Önskar er en trevlig dag.

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Anmäl
2013-01-05 15:10 #74 av: thenameless

hmm jag har seriösa problem med dexteriteten i fingrarna ibland...

Det borde finnas en "Är du säker?" sekvens inbyggd i "Skicka" Foten i munnen

Anmäl
2013-01-07 01:01 #75 av: bernil55

"dexteriteten" var ett fint ord men troligen ej så kul som det låter? Jag kan ju söka men gör inte det nu.

I vilket fall är det bra med nån fråga och helst även förhandsgranskning innan man skickar. Jag har väldigt svårt att skriva nu och ser dåligt (putsa glasögon? Tack, bra tips! Cool)

Anmäl
2013-01-07 09:32 #76 av: DesK

Hum ni vet väl att ni har en hel timme på er att justera eventuella skrivfel! Glad

Désirée

Anmäl
2013-01-07 19:16 #77 av: thenameless

Jo men man skickar och och går vidare till nästa..... sällan att jag stannar kvar och beundrar mitt "verk". Men om jag gör eller hamnar i en disskussion så att jag återkommer inom en timme så ändrar jag om jag ser det.

Jag har korta fingrar, inte bra att skriva med

Anmäl
2013-01-11 09:03 #78 av: Gittan

Nu på morgonen var barnen med om ett litet äventyr som kunde sluta illa. Skolskjutsen körde i diket i snön. Ja här har det kommit massor av snö igen. Önskar er alla en trevlig dag.

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Anmäl
2013-01-11 09:42 #79 av: Maria

#78 Oj dåFörvånad Skönt att det gick bra.

/Maria

 

Anmäl
2013-01-13 10:39 #80 av: Gittan

Jaha då är det söndag igen. Vet ni det innebär att i morgon är det måndagmorgon med barn som ska till skolan, arbete som väntar och en massa annat. Varför alltid denna känsla på söndagen om nästa dag. Det förstör ju nöjet med söndagen.

Önskar er alla en bra dag trots det.

 

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Anmäl
2013-01-13 10:42 #81 av: Maria

Jag håller med dig om att det är svårt att leva i "nuet" ibland.

Jag är nervös för ett återbesök hos läkaren imorgon som har bokat en timma. Därefter ska min arbetsgivare och försäkringskassan komma för att diskutera min framtid.

Jag känner mig alldeles villrådig och väldigt nervös för imorgon.

 

/Maria

 

Anmäl
2013-01-13 14:26 #82 av: thenameless

#81 Lycka till

Anmäl
2013-01-13 15:02 #83 av: Maria

TackKyss

/Maria

 

Anmäl
2013-01-21 14:10 #84 av: Maria

Sitter här ganska stelfrusen efter att ha jobbat några timmar i Göteborgs fryshus idag.

Vi har en del material från jobbet där. Sammanlagt 9 pallar.

Fy attan vad kallt. Känns som jag fryser i skelettet.

 

/Maria

 

Anmäl
2013-01-22 12:50 #85 av: bernil55

Själv måste jag höja värmen lite om jag inte tänker göra så mycket fysiska övningar utan mest sitta vid datorn. Fast tvätt ska hängas i alla fall. Glad

Skickar med gårdagens lyckofoto. Jag hade inte sett dem förut i vinter men lyckades fånga dem från köksbordet! Sidensvansarna! Glad

(Kunde säkert ha fixat till bilden bättre men ids ej...)

Anmäl
2013-01-22 12:54 #86 av: Gittan

#85 Vilken härlig vinterbild!

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Anmäl
2013-01-22 13:01 #87 av: Maria

#85 Haha, jag är fortfarande stelfrusen då vi har varit i Fryshuset idag ocksåSkrattande

Vilka fina fåglar. Jag kan ingenting om fåglar men de ser ju ut som små sidenbollar.

Jag blir kvar på jobbet 50% till 1/4. Då går mitt vikariat ut och jag får inte förlängt. Förmodligen kommer jag att få sjukersättning halvid (sjukpension som man sa förr)

De ska försöka ordna ett "enklare" jobb på Sahlgrenska. Något kanslistjob eller liknande.

Det känns lite märkligt men det är bara att gilla läget.

/Maria

 

Anmäl
2013-01-22 20:26 #88 av: thenameless

Jag har inga vinterskor så jag tror att jag fryser om fötterna

Anmäl
2013-01-23 18:32 #89 av: [peter54]

Jag har inte heller några vinterskor, men å andra sidan inga fötter heller, så frysa om mina kevlarfötter slipper jag.

Flört

Medarbetare på Reptiler iFokus

Anmäl
2013-01-24 00:21 #90 av: thenameless

Grattis jag ska skaffa mig såna Skrattande Jag känner inget i mina fötter men när kylan sprider sig upp på smalbenen så börjar jag misstänka att jag fryser. sen känner jag ju hur nerkylda fötterna blivit när jag kommer in.

Anmäl
2013-01-24 09:58 #91 av: [peter54]

#90 Jo, den typen av problematik har jag förstås ändå. De nedre delarna av mina proteser är ju huvudsakligen av metall, titan, rostfritt stål och aluminium och de leder ju kyla lika bra som värme.

Konsekvensen blir att ändarna på mina stumpar blir löjligt kalla när det är så kyligt ute som nu.

Glad

Medarbetare på Reptiler iFokus

Anmäl
2013-01-25 08:19 #92 av: DesK

God Morgon! Glad

Här är minus 20 och strax dags för morgonprommis med vovvarna som gillar detta väder Glad

Désirée

Anmäl
2013-01-25 08:20 #93 av: Gittan

Jag har precis varit ute med hunden - burr.

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Anmäl
2013-01-25 08:21 #94 av: DesK

Vad har du för hund? Och gillar den också snö och kyla?

Désirée

Anmäl
2013-01-25 08:25 #95 av: Gittan

En Golden Retriever. Han brukar inte ha något emot kylan, men i morse hade han ingen större lust att promenera.

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Anmäl
2013-01-25 08:33 #96 av: DesK

Det är fina hundar Glad men deras päls är ju inte riktigt gjord för sån här sträng kyla. Då behövs det nog mer polarhundsaktig päls, men även min Akita, som ju i grunden inte är en polarhund, gillar sånt här väder, hon har dock tjock och tät underull, men inte så lång päls som Samojeden Glad

Désirée

Anmäl
2013-01-25 11:55 #97 av: bernil55

Jag har också problem med dålig känsel i fötterna (bl a). Tur det kanske, för jag kan inte få på något annat än lågskor när jag ska ut (droppfot, omöjlig att styra in i något högre). Benvärmare är i alla fall ett bra komplement - testa det grabbar! Glad Den kan man placera där den behövs mest. Ja... nu kom jag på en sak... även *där* kan du ha den om du fryser 'där*. Skrattande

Anmäl
2013-01-25 20:28 #98 av: thenameless

#97 Nja benvärmare kommer jag nog aldrig använda, inte ens 'där* Jag får nog använda långkalsonger och underställ istället. Känns tryggt Glad

Anmäl
2013-01-27 13:09 #99 av: Leffe

Idag teve för hela slanten. Tennis, bandy, trav.

Anmäl
2013-01-28 08:25 #100 av: Maria

Ny vecka idag och här i Göteborg är det en massa slask. Det snöade ganska rejält igår men idag är det plusgrader.

/Maria

 

Anmäl
2013-01-29 06:35 #101 av: Maria

Godmorgon alla.

Här är en halv plusgrad och jag har ingern aning om vad dagen kommer att ge.

Ska strax åka till jobbet i alla fall.

 

/Maria

 

Anmäl
2013-01-29 08:06 #102 av: DesK

God morgon efter en till välbehövlig sovmorgon är det nu dags för frukost och sedan prommis med voffarna i tövädret.

Désirée

Anmäl
2013-02-01 06:18 #103 av: Maria

Äntligen är långa januari slut och det är skönt tycker jag.

Idag har vi minusgrader igen så jag kan tänka mig att det är ganska halt ute.

Det är i alla fall FREDAGGlad

Min man ska på vinprovning ikväll. De är ett gäng som brukar träffas då och då.

 

/Maria

 

Anmäl
2013-02-03 10:47 #104 av: Maria

Idag blir det bio. Det ska bli kulGlad

Berättelsen om Pi, ska vi se.

/Maria

 

Anmäl
2013-02-03 11:23 #105 av: DesK

Vad roligt Maria, den filmen skulle jag också vilja se Glad

Désirée

Anmäl
2013-02-05 08:15 #106 av: Maria

Godmorgon från jobbet i MölndalGlad

/Maria

 

Anmäl
2013-02-06 10:44 #107 av: bernil55

Ska väl ut och sladda med elrullen i snön... Inte för att kyl och frys är tomma direkt men det vore kul med lite ny mat. Glad

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.