Något helt annat

Åkte rullstol i rulltrappan..

2012-07-19 14:05 #0 av: medde

En kvinna i Boston USA försökte ta rulltrappan med sin elrullstol. Vilket inte slutade så bra för kvinnan. Då hon välte i rulltrappan,.. Hon verkade att klara sig från större skador om man ser på klippet, då hon kommer efter en stund gående ned för rulltrappan. Men hur kan man ens prova på att ta sin rullstol i en rulltrappa?

Länk klipp

 

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2012-07-19 14:10 #1 av: Maria

Men jössesFörvånad Det var väl en ovanligt korkad idé. Att hon bara vågade?

/Maria

 

Anmäl
2012-07-19 19:22 #2 av: medde

Ärligt trodde jag int eman skulle få se denna kvinna komma ned för rulltrappan som man fick se.. Vilken tur hon hade!

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2012-07-20 03:06 #3 av: VoxBauers

Problemet är att trappräcket åker/går fortare än vad själva rulltrappan gör. Kvinnan tar tag i trappräcket som stöd och håller fast, men då åker trappräcket iväg fortare uppåt och rullstolen dras med och välter. Hade hon istället bara hållit handen löst på trappräcket och låtit det åka iväg under handen hade rullstolen aldrig vält.

Om ni förstår hur jag menar?!? Obestämd

                                                               www.voxbauers.weebly.com                                                                  www.cornishrex.se

Anmäl
2012-07-22 23:41 #4 av: [Beavis]

Jag åker både upp och ner i rulltrappr med min manuella rullstol. men jag är medveten om att man inte kan ha rullbandet som stöd. för det släpper efter ibland och håller inte alltid samma takt som själva trappan.

Men jag skulle nog aldrig rekomendera någon i elrulle att ta rulltappan. den känns för stor och osmidig.

Frågan är varför hon åkte rullstol? hon såg ju ut att kunna gå riktigt bra. Nu menar jag inte att hon inte får eller måste förklara sig men jag undrar ändå. För ja hon ser ju ut att gå bättre än mig när hon går ner efteråt och jag använder sällan min ute på stan.

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl
2012-07-23 10:32 #5 av: medde

#4 Det måste vara en bra "snitts" att åka rullstol i rulltrappa. Blir impad av er som gör det..

Men det att hon kan gå, kan ju ligga mycket annat i varför hon sitter i rullstol. LeffeD åker ju ekrullstol, Han kan resa sig och gå i från den., Visst han tar sig fram på ett mans sätt stolt och rakt. Men hur länge håller det? Inte så värst länge, en liten liten bit.. Sedan tar hans andning och allt som hör hans sjukdom vid..Man kan nog luras lätt för man kan resa sig från rullstolen..

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2012-07-23 14:20 #6 av: [Beavis]

#5 Jag har tränat väldigt mycket rullstol i mina dagar och är rätt bra på att hantera den. Men visst jag har full styrka och rörlighet i överkroppen så det hjälper ju.

Vad gäller rullrtappan så "låser" framhjulen litegrann ifrån att rulla bakåt men för att reglera när man åker så håller man i bandet och släpper efter vartefter det drar i väg eller saktar ner. Vissa rulltrappor är värre än andra.

lungsjukdomar syns inte, så det kan ju vara något hon drabbats av?

 

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl
2012-07-23 14:54 #7 av: medde

#6 Vad kvinnan är drabbad av är något vi kan bara gissa. Men hur som helst hade hon tur som inte slog sog helt fördärvad i rulltrappan

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.