Arbetsmarknaden

Jobbar för 8kr/h

2012-05-12 12:42 #0 av: [Beavis]

I Luleå arbetar de funktionshindrade (rörelsehindrade) i nom kommunen med det absolut värsta skitgörat som normisarna inte vill. För detta belönas de med en "Flitpeng" på 8kr/h som inte höjts sedan sjuttiotalet.

Helt okej och rimligt enligt kommunledningen i denna nordliga stad. Jag brukar gnälla över min livssituation, Men mot dem har jag inget att komma. Jag har i alla fall kommit upp i 25kr/h emellanåt.

Läs mer här

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl
2012-05-12 12:45 #1 av: DesK

Det är ju under all kritik! Botten! Skrikandes

Désirée

Anmäl
2012-05-12 12:51 #2 av: [Vargöga]

Förjävligt. Jag får "flitpeng" på 12 euro per dag. Jobbar tre dagar à 2 timmar.

Anmäl
2012-05-12 12:58 #3 av: [Beavis]

Marianne Viita(S) som intervjuas i aretikeln och troligen är den som kontaktat Norrbottens-kuriren och Aftonbladet Har nu lagt in ett "medborgarförslag" om att ersättningen skall tripplas till hela 24kr/h.. Även dettacär ju ett slag i ansiktet även om det är bättre.

Luktar valfläsk för mig..

Jag tycker et är vidtigt hur myndigheter och företag utnyttjar det faktum att vi med medfödda handikapp har väldigt svårt att få anställning.

Själv har jag valt att stå utanför då jag anser det vara förnedrande och även om det sägs se bättre ut i cv'n att man gjort något har jag ännu aldrig märkt någon positiv effekt av att ha haft aktivitetsersättning eller praktikjobb.

"Ingela Lagerskog är verksamhetschef för stöd och omsorg på socialförvaltningen. Hon delar inte Marianne Viitas beskrivning av situationen."

– Det här inte ett jobb i ordets egentliga bemärkelse.

Nähä vad fan är det då? en hobbysysselsättning  kamma dej damen.

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.