Vardagsbestyr

Kan vara problem att tanka bilen

2012-05-04 23:39 #0 av: EvaG

Många som sitter i rullstol kan inte tanka sin bil på egen hand på grund av att många bensinstationer runt om i Sörmland och i övriga landet inte är handikappanpassade

P4 Sörmland

___________________________
Var rädd om dem du älskar
_________________________

Medarbetare på Vilda västern iFokus

Anmäl
2012-05-05 01:18 #1 av: [Beavis]

Hur handikappanpassar man dem?  jag kan inte lyssna på streamade ljud. är man rullstolsbunden borde det vara rätt knepigt att tanka? eller ja man får parkera en bit ifrån pumpen så man kommer in emellan eller kanske bakom? In genom dörren kommer man väl?

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl
2012-05-05 08:27 #2 av: Maria

Oops,har aldrig tänkt tanken på att tanka med rullstolFlört

Vi har en tjej på jobbet i rullstol som har en handikappanpassad bil. Ska fråga henne vid tillfälle hur hon klarar att tanka.

/Maria

 

Anmäl
2012-05-05 14:40 #3 av: [Beavis]

Ja den tanken slog mig när jag läste Evas inlägg. Man når ju inte direkt tanklocket ifrån förarplatsen. Men annars brukar ju bensinstationerna ha breda dörrar och en liten backe över tröskeln. Hos oss  i överklasskommunen har de t o m Olika höjd på disken så att även rullstolsburna kan se över den ena.

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.