Personlig service

Assistansfuskare överklagar straff

2012-01-09 13:28 #0 av: bernil55

Tjejen han vårdade blev med barn, då blev man misstänksam om hon var så sjuk. Men det är väl ganska lätt att bli med barn? Undrar var detta leder.


Anmäl
2012-01-09 15:00 #1 av: [Beavis]

Jag vet inte om det är detta fall som tagits upp tidigare men det var ju någon farsa som tvingat sin dotter spela utvecklingsstörd  under alla år och plockat ut assistansstöd för det. Sen då när hon blev arton och kär så avslöjades bluffen.

Om det är samma fall och tjejn inte är handikappad är det ju bedrägeri och tjejens liv är ju mer eller mindre förstört.

Men å andra sidan om det är så att hon verkligen är handikappad och FK dömer henne som frisk bara för att hon blev gravid... Ja då borde ju Försäkringskassan anmälas till DO eller Handikappombudsmannen för diskriminering då de verkar anse att handikappade/utvecklingsstörda inte kan bli gravida.

Mej veterligen är de enda utvecklingsstörda som inte kan bli gravida de Mongoloida , men då är det genetisk deffekt av deras kromosomfel.

Rätta mig om jag har fel

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl
2012-01-16 21:51 #2 av: Maria

#1 Det stämmer inte. De har visserligen större problem med fertilitet och kvinnor med Downs syndrom får oftare missfall och andra komplikationer men de kan få barn.

Många gånger har de en hög utvecklad sexualitet och det är viktigt att de får hjälp med preventivmedel och stöd när det gäller förhållanden.

/Maria

 

Anmäl
2012-01-17 02:14 #3 av: [Beavis]

#2 Okej. Jag var helt övertygad om att personer med Downs Syndrom var infertila. Det har jag hört ifrån flera ställen. man lär sig nåt varje dag.

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.