Hjälpmedel

Saknar ben men nekas permobil

2011-12-01 11:12 #0 av: bernil55

Är det verkligen bestående att sakna ben? Tveksamt, tydligen. Läs!

 

 

Anmäl
2011-12-01 11:24 #1 av: [Beavis]

Ansökan om en permobil som hjälpmedel avslogs med motiveringen: "osäkert om funktionsnedsättningen är bestående".

Ja så länge inte killen har närmare släktskap med kopparödlor och liknande så lär ju handikappet vara bestående. Sen om man vill vara snål kan man undra om det inte räcker med en manuell rullstol? men dethänger väl på hur gammal han är också?

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl
2011-12-01 14:16 #2 av: bernil55

Vet ej om armarna också tar stryk av diabetes. Jag (ms och arbetsskador) orkade inte köra manuell. Sen kan dom säkert hitta en annan motivering - ålder, frun kan köra, det är bara en nöjesgrej el dyl - men detta uttalande har i alla fall fått alla att tappa tron på just denne/dessa beslutsfattare!

Anmäl
2011-12-01 14:18 #3 av: [Beavis]

Formuleringen är ju åt helvete får man ju säga. Men han verkar ju vara fullt frisk i överkroppen om man bortser ifrån hans Diabetes. Så en vanlig rullstol är ju fullgod som jag förstår. Sen att en permobil är lättare att ta sig fram med iNyköping må vara. Jag är kanske annorlunda? men själv  vill jag slippa permobil så länga jag kan...

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl
2011-12-01 19:12 #4 av: bernil55

Ja just, jag kan tänka mig att det känns tuffare och friskare med manuell rulle. Folk tycker nog det ser friskare ut också. (Och det är nog alltid? oftast? friskare) Jag tycker dock det ser besvärligt ut... För mig fanns inget alternativ och jag mår sååå bra i rullstolen. Sitter bra till och med, vilket jag inte gör någon annanstans. Benen domnar.

Fast i början hade jag den faktiskt bara som "lyxfordon" för jag kunde även gå med rullator korta sträckor och köra bil. Jag "fick" rullen för att kunna komma ut i luften. Hemskt va? Det skulle den här benlöse mannen veta! Fast jag hade ingen som pysslade om mig och skjutsade mig...

Anmäl
2011-12-01 23:57 #5 av: [Beavis]

Det var lättare på "vår" tid när man fick rulltolar och elrullar för minsta lilla. Det är hårdare nu

Jag tror det är så jag känner mig ju skälvklart "mindre handikappad" i en manuell rullstol. det går inte att komma ifrån. Sen tycker jag väl att en elrullstol verkar otymplig när man ska in någonstans eller in i bilar, ner/upp för trappor avsatser?

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl
2011-12-02 10:06 #6 av: bernil55

"in någonstans eller in i bilar, ner/upp för trappor avsatser?"

Mmmm... jag kan bara åka färdtjänst och egentligen bara vissa bussar. Fick panik igen sist när dom skickade fel slags buss (med ramp)...  Med manuell kan alltså i alla fall vissa åka vanlig bil, men de som inte kan gå alls då? Jo, förresten, jag vet ej dam som ålar sig in på förarsätet och micklar in rullstolen på sätet bakom! Knappast bra för ryggen.

Trappor nej. Jo, det brukar finnas ramper att lägga ut men jag har inte testat nån sån affär. Avsatser, beror på.

Sen om man ska ha med sig saker, var har man dem (väskor, kassar) på en manuell?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.