Bemötanden

Prisas för tillgänglighet till fika

2011-11-19 00:40 #0 av: ElLobo

På Café Vi 3 kan funktionshindrade lätt röra sig i lokalen och personalen är trevlig och hjälpsam. Därför gick kommunens tillgänglighetspris i år till just Café Vi 3.

Länk: Prisas för tillgänglighet till fika

Anmäl
2011-11-19 18:40 #1 av: [FruStein]

Så bra att sådana här saker uppmärksammas så att även de som själva aldrig reflekterat över tillgänglighet tänker till. Min mamma arbetar ideellt med att inspektera de flesta offentliga platser i Hudiksvalls kommun och blir ofta förvånad över hur vissa tänkt när de planerat t.ex. ett kafé. En handikapptoalett har de flesta, men för att över huvud taget ta sig in i lokalen kanske man måste ta sig över flera små trappsteg - vad är då vitsen med en handikapptoalett?

Anmäl
2011-11-19 23:32 #2 av: [Beavis]

Ja det är ett viktigt ämne. sen också just att det är utrymme mellan borden och en gång att ta sig fram på. allt för ofta är det så trångt på fik "för atmosfärens skull" att man får köra över handväskor, fötter och barnvagnar, flytta på  bord och stolar för att komma ffram. och handikapptoan ligger inte sällan längst in i något hörn bakom en massa trångt ställda bord och barnstolar mm etc. Dras uteserveringar ska man knappt tala om.

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.