Hjälpmedel

Elrullstolen strejkar

2011-05-26 22:01 #0 av: Bettan

Ni som använder elrullstol ute. Vad gör ni om stolen stannar när ni är ute och en bit från de större stråken som att stå på en skogsstig?

Ha en bra dag

Sport iFokus

Anmäl
2011-05-27 00:19 #1 av: Leffe

Det gäller att ha mobilen med sig. Så får man väl ringa på färdtjänst och bärgare. Det finns försäkringar för elstolen som inkluderar bärgning

Anmäl
2011-05-27 00:27 #2 av: bernil55

Jag har försäkring men har tänkt kolla exakt vad som gäller om det blir stopp nånstans. Det behöver inte vara långt bort för att det ska vara kört! (Två meter från bron räcker; jag är urusel på att gå med kryckor) Men jag har också hört att man får ringa färdtjänst.

I och för sig går min rullstol köra manuellt också, om det nu är motorn som lägger av. Skulle jag få punka vet jag inte riktigt men har för mig någon har sagt att jag kan köra en bra bit med kasst däck. 

Men jag måste ringa och kolla...

Anmäl
2011-05-27 00:44 #3 av: Leffe

Det går att koppla om till manuellt, men det är tungt att dra manuellt

Anmäl
2011-05-27 09:21 #4 av: medde

Om nu elrullstolen går sönder, om det är ett smärre fel som hänt kommer då det hem en mekaniker och lagar? Eller måste ni iväg med den till verkstaden. Även lite nyfiken om det nu skulle visa sig vara ett större fel som inte går att åtgärda inom en snar tid. Vad händer då, får ni en annan under tiden eller blir det vackert att vänta om det skulle ta ca 2 veckor?

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2011-05-27 11:33 #5 av: bernil55

Igår till exempel kom det hem en mekare till mig och bytte en skruv som gått av mot en hel. Ibland får de ta med sig rullen och ha den på verkstan en dag eller fler.

Jag brukar maila med en kille på HMC och diskutera men sen måste arbetsterapeuten skriva en arbetsorder. Är det jättebråttom kan hon ibland skriva den i efterhand.

Jag måste inte ut så ofta så det har aldrig varit behov av någon annan stol. Det skulle dessutom inte funka eftersom den måste anpassas till varje brukare. Fast en "standardperson" kanske kan ta en annan stol utan problem, vad vet jag? Jag är inte en standardperson! Oskyldig

Anmäl
2011-05-27 13:25 #6 av: Leffe

Jag har en elrullstol av märket Permobil. De har egen personal som kommer hem till mig vid fel, men jag ringer och anmäler till Hjälpmedelscentralen. Därefter ringer de från Permobil. Det mesta gör de inne eller ute på gatan för de har en massa grejr i bilen.

Anmäl
2011-05-27 19:26 #7 av: [Beavis]

Jag har ingen Elrullstol utan bara en manuell och den lånar jag ju av HMC tidigare fick jag punka då och då men tröttnade och skaffade helgjutna däck. fullkomligt lysande.

Får jag andra problem måste jag in till HMC i hallonbergen och fixa. Vanligtvis väntar jag medan de servar. Vanliga småproblem fixar jag själv hemma men är något trasigt måste det ju bytas ut.

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl
2013-01-28 09:54 #8 av: bernil55

Intressant gammal tråd som dök upp. Jag har fortfarande inte kollat vad min försäkring innebär. Papperen ligger på bordet sedan evigheter tillbaka. Kanske dags att ringa idag? Problemet är att jag vill maila, för jag glömmer vad de säger och kan inte just anteckna...

Anmäl
2013-01-28 18:07 #9 av: Maria

Det låter ju ändå på inläggen att det fungerar bra vilket är positivt.

/Maria

 

Anmäl
2013-01-29 00:14 #10 av: thenameless

Intressant ämne ändå. vd gör man om man får battaristopp ute i terrängen eller ute på stan och glömt mobilen eller om den inte skulle ha täckning? Även om man har den med sig och den fungerar... Siter man bara där och väntar på bärgare snällt? Jag skulle nog få panik eller nåt om det dröjde.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.