Övrigt om rörelsehinder

”Allvarliga övergrepp mot svårt funktionshindrade”

2011-05-05 09:41 #0 av: [SvenA]

Publicerad i dag 00:50

En granskning som Socialstyrelsen gjort under 2010 visar att många kommuner bryter mot LSS, Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Trots att LSS är en rättighetslag får många vänta orimligt länge på hjälp. För att slippa ansvar förhalar vissa kommuner besluten och undviker därmed att betala straffavgifter. Vi ser på flera håll tecken på en återgång till ett institutionstänkande – tvärtemot målet med lagen. Granskningen av 70 olika LSS-boenden visar att enskilda utsätts för allvarliga kroppsliga kränkningar och risken är överhängande att övergreppen är fler än de vi upptäckt, skriver Håkan Ceder och Per-Anders Sunesson.

http://www.dn.se/debatt/allvarliga-overgrepp-mot-svart-funktionshindrade

Anmäl
2011-05-05 11:48 #1 av: Leffe

Förhala beslut är väl något myndigheter hållt på med i alla tider. Det är en metod jag inte gillar

Anmäl
2011-05-05 16:21 #2 av: [SvenA]

Vem kan gilla detta

Anmäl
2011-05-05 18:09 #3 av: [Beavis]

Helt sjukt och något som gör en riktigt förbannad. Det är sådant här som ökar på myndighets/politiker föraktet bland befolkningen.

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl
2011-05-05 20:14 #4 av: [SvenA]

Det är sådant här som handikapprörelsen ska arbeta mot men dom tiger still som vanligt

Felet med handikapprörelsen i dag är attt dom är uppväxta med att allt har fungerat så bra för dom att dom har glömt bort att vara med och påverka samhället åt rätt håll så att dessa försämringar inte hade kunnat genomföras
Det är alldeles för lite kämparglöd hos dagens unga inom handikapprörelsen

Anmäl
2011-05-05 21:26 #5 av: [Beavis]

Ja det var ju mycket så på 70-80 talen man fick så mycket "hjälp" och "förståelse" att man blev passiviserad, jag med tyvärr känner att jag aldrig lärde mig kämpa för något

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl
2011-05-06 09:29 #6 av: [SvenA]

Det kan nog stämma i vissa lägen att ni fick för mycket stöd

Anmäl
2011-05-06 09:34 #7 av: [Beavis]

I efterhand tycker jag att jag blev daltad med. Jag kände det då med egentligen. Men då lärde jag mig att manipulera dessa daltande översnälla människor för att slippa göra saker etc istället för att dessa människor hade kunnat sporra mig till att klara skolan själv bli bättre på matte eller vad det nu må ha varit. Alla är olika men det enda jag lärde mig med hjälp av assistenter och annat var att manipulera min omgivning tills jag sa upp dem och ville klara mig själv. kanske var jag för gammal då för jag  fick lära mig allt ifrån början igen.

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.