Bemötanden

Kommunpolitiker sviker funktionshindrade

2011-05-05 09:09 #0 av: [SvenA]

2011-05-04 20:26

- Socialstyrelsen bekräftar på DN Debatt det alla engagerade redan vet, nämligen att landets kommunpolitiker inte tar sitt ansvar för medborgare med funktionshinder. Att medborgarskapet inte skall begränsas av en funktionsnedsättning är man lätt överens om i debatten. Verkligheten en annan. Sanningen är den att vi år 2011 tillåter att man öppet bryter mot lagen utan att ”det kostar”. Obegripligt att öppet lagtrots tillåts, säger Anders Gradin, förbundschef på Studieförbundet Vuxenskolan.

- Landets kommunpolitiker måste ta sitt ansvar för alla medborgare. Människor med funktionsnedsättningar har samma rätt som alla andra att bli behandlade som individer. Studieförbundet Vuxenskolan prioriterar hårt verksamhet som riktar sig till personer med intellektuella och kognitiva funktionsnedsättningar. Att spela teater, delta i matlagningskurser, ta hälsokörkort, medverka i social samvaro, få tillgång till lättläst material och få vara aktiv i samhällsbygget är viktigt inte bara för mig som individ utan också för samhället i stort.

- Tyvärr noterar vi dagligen hur kommunpolitiker nedmonterar insatser för dessa medborgare. Det är skamligt, hävdar Anders Gradin.

För ytterligare kontakt

Anders Gradin, förbundschef Studieförbundet Vuxenskolan, anders.gradin@sv.se; 070 – 855 30 70

Anmäl
2011-05-05 11:53 #1 av: Leffe

Det enda våra politiker tänker på idag är sig själva. Detsamma gäller de flesta organisationers ledningar som borde protestera

Anmäl
2011-05-05 16:14 #2 av: [SvenA]

I detta fall är det centerörelses studieförbund som protesterar vilket kan verka konstigt

Anmäl
2011-05-05 18:18 #3 av: [Beavis]

Proletär marxistsmörja... i dagens Sverige är det den starkes överlevnad som gäller och då vill vi inte bli påminda om de svaga i samhället som inte kan hävda sig.

Handikappade och andra avvikande är inte längre välkomna och vi ill inte bli påminda om att det finns defekta individer och att vi kan bli sådan själva så ddärför ska vi inte synas och försötra bilden av sverige som ett föregångsladn med högarisk befolkning.

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.