Övrigt om rörelsehinder

Malmö på rätt väg

2011-04-17 12:53 #0 av: [SvenA]

MALMÖ. Malmö stad har precis avslutat en kunskapsmätning om en lag som ska garantera människor med omfattande funktionshinders goda levnadsvillkor. Mätningen visar att chefer och anställda har en hel del olika uppfattningar om lagen.

http://www.skanskan.se/article/20110415/MALMO/704159895/1004/-/handikappades-livsvillkor-utreds

Anmäl
2011-04-17 17:38 #1 av: [Beavis]

saxat ur artikeln:

"– Överlag menar medarbetarna ute bland boendena att det finns regler, till exempel hur ofta man ska städa i sitt boende, medan cheferna å sin sida menar att inga sådana regler finns, är det gemensamma utrymmen är det en sak, men brukarens egna boende är som deras privata, fortsätter Kressander.

Mätningen visar också att majoriteten upplever att det är personalen som har mest inflytande över arbetet och att chefer i större utsträckning än personal anser att det är mycket viktigt att brukarna får göra egna val."

Detta visar ju på att assistenter och boendepersonal är de som på eget bevåg formar de hjälpbehövandes vardag för att passa personalens liv på bästa sätt. Dett blir ju fel då de som bor i gruppboenden eller har hemhjälp/assistans får helt rätta sig efter assistentens humör eller dagistider.

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl
2011-04-17 20:14 #2 av: [SvenA]

Nog är det så alltid
Men det är bra att det uppmärksamass ordentligt i en utredning och finns på papper
Det kan man annvända när man vill påvisa dessa orättvisor som strider mot FN konventionen om mänskliga rättigheter för funktionshindrade
Det är alldeles för mycket instituionstänkande fortfarande bland viss personal inom LSS boenden

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.