Övrigt om rörelsehinder

Politiker i Botkyrka har ett funktionskonvent

2011-04-15 12:48 #0 av: [SvenA]

Den nya FN-konventionen om rättigheter för personer med funktions-nedsättning står i fokus när Botkyrka arrangerar en konferens för kommunens politiker och anställda.

Konferensen ska ge politiker och anställda i kommunen kunskap om konventionen men också en aha-upplevelse för hur det kan vara att leva med en funktions-nedsättning.

Bland annat kommer de få prova hur det är att ha en synnedsättning och ta sig fram med hjälp av en vit käpp som enda hjälpmedel.

− Vi vill forma ett samhälle där alla ska kunna delta på lika villkor

- oavsett om man har en funktionsnedsättning eller inte, säger Ebba Jansson, ordförande i kommunala rådet för funktionshinderfrågor.

Var femte medborgare har någon form av funktionsnedsättning och vi i Botkyrka vill självklart vara ett föredöme för andra kommuner med att genomföra FN-konventionen.

I december 2010 antog kommunfullmäktige i Botkyrka FN-konventionen som sitt handlingsprogram för personer med funktionsnedsättning.

Tid: fredag 15 april 2011,
klockan 09.00-15.00
Plats: Folkets Hus Hallunda, Borgvägen 1, Norsborg

Vill du veta mer?

Ebba Jansson, ordförande i KRF, kommunala rådet för funktionshinderfrågor E-post: ebba.jansson@botkyrka.se

Ann Bjellert, tillgänglighetssamordnare i Botkyrka kommun
Telefon: 08-530 625 14 E-post: ann.bjellert@botkyrka.se

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med 80 000 invånare. Omtalade kultur- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv och en av Sveriges yngsta och mest internationella befolkning, gör Botkyrka till en händelserik kommun med stora möjligheter. botkyrka.se

Anmäl
2011-04-16 00:42 #1 av: [Beavis]

Är det bara för politiker och anställda i borkyrka kommun?

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl
2011-04-16 09:29 #2 av: [SvenA]

Det här är Botkyrka kommun´ns handikappråd som har ordnat detta men det skulle behövas i samtliga kommuner runt om i landet

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.