Övrigt om rörelsehinder

Handikappanpassade europabilar med dieselekonomi

2011-04-01 09:41 #0 av: [SvenA]

Valfriheten för alla som behöver köra in rullstolen i bilen ökar när Woodstar introducerar fyra golvsänkta bilmodeller, vilket ger marknadens bredaste program.

Med Fiat Qubo, Peugeot Partner, Volkswagen Caddy och Volkswagen Caravelle/Multivan finns det en golvsänkt bil för varje behov. Samtliga med vettiga prislappar, bränslesnåla dieselmotorer och Nordenanpassad golvsänkning.

- På mässan Leva & Fungera i Göteborg den 5-7 april 2011 visar vi fyra europabyggda golvsänkta bilar i tre olika storleksklasser, varav tre modeller kan köras direkt från rullstol. En genomsnittlig amerikansk golvsänkt minivan är tyvärr ofta dyr i bränsle, skatt och försäkring.

Nu ger vi köparna möjlighet att välja högkvalitativa golvsänkta bilar med låga driftskostnader, säger Mikael Andersson på Woodstar AB. Programmet börjar med:

Fiat Qubo ”Switch” som blir marknadens minsta golvsänkta bil med tillhörande små driftskostnader. Trots de blygsamma yttermåtten kan Qubon köras av förare sittandes i rullstol. Dessutom finns det plats för rullstol på passagerarplatsen fram, så möjligheterna är stora med denna lilla bil. Med det nedfällbara baksätet så rymmer Qubo fyra personer. Golvsänkta Fiat Qubo har en dieselmotor på 1,3 liter och 75 hästkrafter som ger mycket god bränsleekonomi (4,5 l/100 km) och låga koldioxidutsläpp. Bilen kan köras upp till 100 mil på en tank och har en serviceintervall på hela 3 000 mil. ESP-antisladdsystem, stereo med Bluetooth-handsfree och rattknappar samt AC är standard. Bilen finns med sexstegad automatlåda. Svenska Posten använder sig för övrigt av transportversionen av Qubo, modellen heter då Fiat Fiorino Van.

Nästa steg i storlek är Peugeot Partner ”Blaze”, en välkänd profil på svenska vägar. Partner är golvsänkt baktill och rymmer en passagerare i rullstol i kupéutrymmets mitt. Den går alltså inte att köra från rullstol. Priset för golvsänkningen är konkurrenskraftigt vilket gör att en Peugeot Partner lämpar sig som rullstolstaxi eller för de privatkunder som måste bekosta hela bilen. Partner rymmer tre passagerare i bilsäte + en passagerare i rullstol. Som tillval finns en extra passagerarstol. Modellen har en ekonomisk turbodieselmotor. Dessutom kan Partner numera beställas med automatlåda. Partner har hela sex krockkuddar och ESP-antisladdsystem. Rikligt standardutrustad och med goda tillvalsmöjligheter.

Volkswagen Caddy ”I-Can” och ”U-Can” är marknadens enda golvsänkningar på populära VW Caddy som möjliggör rullstolsittande på förar- respektive passagerarplats. Modellen har en partiell golvsänkning ända fram till torpedväggen. Med rullstolsmöjlighet i framsätet blir VW Caddy ett starkt alternativ på marknaden för golvsänkta bilar. Om en rullstolsburen förare eller framsätespassagerare vill ha två originalframstolar i bilen och sitta fram så finns det en lösning även för detta. Caddy kan levereras med en snål och stark TDI-motor och bilen kan dessutom fås med den uppskattade DSG-automatlådan.

Volkswagen Caravelle ”Colorado” resp. Multivan ”Colorado” är alternativen för de kunder som önskar det yppersta i utrymmen och långfärdskomfort. Colorado-sänkningen är en inre golvsänkning som inte påverkar VW-bussens markfrigång. Med vår kassettlift undertill så påverkas markfrigången endast marginellt. En mängd variationer på VW-bussen finns, alltifrån prisvärd bruksmodell till renodlad lyxbuss som fullutrustad Multivan. Modellerna finns även i förlängt utförande. Motoralternativen är TDI på 140 eller 180 hk, båda kan fås med den snabbväxlande och ekonomiska DSG-automatlådan. - Naturligtvis individanpassar vi också bilarna efter kundernas önskemål och behov. Vi är inte nöjda förrän kunden är det, avslutar Mikael Andersson.

Träffa Woodstar i monter B05:40 på Leva & Fungera den 5-7 april 2011 på Svenska Mässan i Göteborg. Där visas bilarna och även HangOn, företagets nyutvecklade hjälpmotor för manuella rullstolar. Motorn är samtidigt ett styre som enkelt kopplas framtill på valfri manuell rullstol med fast ram. Inga adaptrar för montering krävs. Kontaktuppgifter: Mikael Andersson Tel. 073-529 41 31 E-post: micke@woodstar.se - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Woodstar AB Trankärrsgatan 14 SE-425 37 HISINGS KÄRRA Telefon: 031-57 22 90 Telefax: 031-57 22 95 E-post: info@woodstar.se Webb: www.woodstar.se

Fakta om Woodstar: Anpassnings- och innovationsföretaget Woodstar grundades i Värmland 1992. En av grundarna är Mikael Anderssons pappa Tommy. Efter en mopedolycka 1974 fick han en ryggmärgsskada, men vägrade att låta sig hindras i livet av detta. Tommy är en av upphovsmännen till det terränggående fordonet Woodstar ATC (All Terrain Cart) som var skälet till företagets uppkomst. I mitten av 2000-talet konstruerade och producerade Woodstar bilen Renault Kangoo X, den första golvsänkta mindre bilen som kunde låta föraren sitta kvar i rullstol under körning. 2011 Sverigelanserar nya Woodstar fyra Europabyggda golvsänkta bilmodeller, varav tre klarar rullstol i framsätet. Woodstar erbjuder också individuell bilanpassning till förare och passagerare, allt från rattspinnare och rullstolslås till körning med joystick och röststyrning av bilens funktioner. HangOn - en nyutvecklad elektrisk främre ”påhängsmoped” för manuella rullstolar gör sällskap med den befintliga handcykeln Stricker för samma typ av rullstol. Woodstar finns numera i Göteborg och flyttade in i nya fräscha lokaler 2010.

Anmäl
2011-04-01 12:04 #1 av: [Beavis]

ehm är  inte detta reklam?

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl
2011-04-01 13:04 #2 av: [SvenA]

Det är konsumentupplysning det finns många som har egen bil men behöver ha rullstol med sig

Anmäl
2011-04-01 13:54 #3 av: [Beavis]

Jovisst det finns det ju och de kör ju anpassade bilar eller har lärt sig hantera vanliga. Dessa är ju också bra för de som inte vill hoppa mellan bil och stol.

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl
2011-04-01 17:31 #4 av: [SvenA]

Det finns massor som sitter kvar i sina rullstolar när dom kör också så det finns alla varianter

Anmäl
2011-05-01 01:26 #5 av: Perdita

Bra tips Skrattande Tycker att det är svårt att hitta bra sidor med bilar som passar

Anmäl
2011-05-01 11:05 #6 av: [Beavis]

jag hr inget körkort

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl