Personlig service

Jakten på fuskare en täckmantel för besparingar i

2011-03-25 15:50 #0 av: [SvenA]

Publicerad 25 mars, 2011 - 12:00
ASSISTANS Igår tillsattes en utredning av Maria Larsson (KD) med direktiv att ge förslag som ”kommer till rätta med kostnadsutvecklingen” av assistanstjänster. Direktiven är i all sin hotfulla otydlighet en signal som väcker assistansberättigades ångest. Regeringen vill skära i den personliga assistansen. Är det

http://svtdebatt.se/2011/03/jakten-pa-fuskare-en-tackmantel-for-besparingar-i-den-personliga-assistansen/

Anmäl
2011-03-26 10:04 #1 av: [SvenA]

Som vanligt så ska vi utsättas för en massa mistroende och ifrågasätts, I vanlig ordning vår hela existens.

Alla former av fusk ska givetvis förhindras men för den skull ska man som assistansbehövande inte känna av helt orimliga nedskärmingar av assistansen

I dagsläget så vill man bara försvåra våra liv så mycket som möjligt, om man bara kunde så ville man helst låsa in oss på instituioner igen.

Vi har inget som helst värde i våra makthavares värld. vi är bara en stor massa som kostar samhället stora summor enligt deras synsätt. Man säger att kostnaderna har rusat i höjden men dom har bara ökat med 3 gånger under en 18 års period.

Det finns andra verksamhheter som har ökat betydligt mycket mera som man inte ifrågasätter på något vis och låter fortsätta att öka.    Vi lever tyvärr i en värld där man inte längre har något som kallas solidaritet och empati, alla ska bara förverkliga sig själva och se till att man får så mycket som möjligt själv i sin egen plånbok. Det mest konstiga är att det saknas fullständigt intresse för dessa saker inom handikapprörelsen?. Man ser ingen som helst debatt omkring deta som verkligen berör våra liv. och man kan bara fundera över varför det är så tyst om detta.

Det vore önskvärt med lite mera utåtriktade aktioner så att frågan kommer upp ordentligt på dagordmingen Det räcker inte med att vissa förbundstyrelseledamöter gör en del uppvaktningar vi måste heltt enkelt se till att få en levande debatt i medlemsleden för annars så sitter vi på intstituioner inom en mycket snar framtid och det tror jag ingen har lust med.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.