Övrigt om rörelsehinder

Hur ser tillgänglighet ut i era kommuner

2007-10-30 11:44 #0 av: [SvenA]

Hur ser det ut i era kommuner med tillgängligheten för personer funktionsnedsättningar är ni nöjda med hur det ser ut kommer ni fram överallt eller var ligger problemen tycker ni berätta det vore bra att få höra vad ni tycker.

Anmäl
2007-12-03 11:52 #1 av: Sandra76

Jag jobbar som personlig assisent -har gjort sedan 2002(varit mammaledig 1,5 år, precis börjat igen). Men i Vimmerby kommun är det inte handikappsvänligt. Nu orkar jag inte ta upp allt men ... nu vintertid så är pengarna redan slut -de som ska räcka till snöskottning o sandning. Vilket gör att vi måste gå på vägarna istället för trottoarer. Inte längesen vi fick reflexväst och lysen på rullstolen.

Det är en gammalstad så även om de flesta butiker gjort om till handikappsvänligt med ramp och hiss så är det fruktansvärt trångt inne i butikerna, vilket gör att man många gånger hamnar vid ingången och inte kan gå längre.

Trottoarerna i staden, sommartid, har skyltar som gör att man måste ut på gatan. Då det sällan finns nedsänkta trottoarkanter så måste man gå världens omväg eller försöka ta sig ner från höga trottoarer med risk för både brukare och assistent.

Och så mycket mer...

Vimmerby kallas för Barnens stad, men funktionshindrade barn eller helt enkelt bara barn i barnvagn har det inte lätt här alltså.

Anmäl
2007-12-03 16:19 #2 av: [SvenA]

Tyväär så ser det ut i de flesta städerna och de som bestämmer fattar inte att de som är bra för funktiopshindrade är även bra för övriga befolkningen ,när de kommer på det om de nu gör det så kanske det bli förbättringar.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.