Hjälpmedel

Lite nostalgi

2008-03-08 03:28 #0 av: Leffe

Kom någon ihåg rullstolarna med två stora hjul fram och ett litet bak? Kom att tänka på det nu att det var länge sedan jag såg en sådan på jobbet. De var rätt så vanliga på den tiden färdtjänstbussarna var tvåmansbetjänade och vi fick bära i trapporna. Varje gång vi skulle bära en "trehjuling" tittade vi alltid på varandra och svor tyst för oss själva. Dessa rullstolar gick inte att bära på vanligt sätt - en fram och en bak. Vi fick ställa oss på en varsin sida om rullen och ta tag i varsitt framhjul med en hand och i ryggstödet med andra handen och bära i trappen. Tänk de gånger det var en smal trapp - vi fick knappt plats på varsin sida av rullen. Men det var tider det!

Anmäl
2008-03-08 09:23 #1 av: [SvenA]

CoolJa det var flera år sen man såg någons sådan och det kan inte ha varit lätt att bära ¨sådana i tra ppor Tror inte att dessa rillverkas längre

Att jag startar med en gul gubbe är att jag annars inte hör vad jag skriver så denna gubbe med solglasögon kommer att bli nin signatur då jag måste höra vad jag skriver eftersom jag inte kan läsa texten jag skriver

Anmäl
2010-05-21 00:50 #2 av: [Beavis]

Jag kommer ihåg en av mina pingistränare hade en sådan på 80-talet. Det var rikigt fascinerande han var den enda som hade en sån men han klarade sig riktigt br i den, jag antar att han var konservativ och trivdes med att vara lite udda, och han spelade riktigt bra i den ändå.

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.