Tillgänglighet

Namninsamlingen fortsätter

2008-04-08 07:19 #0 av: [SvenA]

Diskrimineringskampanjen går vidare: Närmare 5 000 namn insamlade

I mitten av mars lade regeringen fram propositionen om nya diskrimineringslagstiftningen, Ett starkare skydd mot diskriminering (2007/08:95) . Som väntat är bristande tillgänglighet som grund för diskriminering inte med i propositionen utan frågan ska utredas vidare. Riksdagen förväntas anta propositionen innan sommaruppehållet 2008.

Handikapprörelsen över hela landet har protesterat

mot att frågan lyfts ur den kommande diskrimineringslagstiftningen. Marschen för tillgänglighet planerar att utöka antalet demonstrerande orter vid årets marsch för tillgänglighet som äger rum den 24 maj.
Handikappförbundens namninsamlingskampanj för att bristande tillgänglighet ska föras in som grund för diskriminering i den nya diskrimineringslagstiftningen har hitintills samlat in närmare 5 000 namn. Tillsammans med Marschen för tillgänglighets namninsamling har över 12 000 personer skrivit på för frågan.

Handikapprörelsens i hela landet har engagerat sig i kampanjen. Missnöjet är massivt över att regeringen åter drar frågan i långbänk. Ett förslag kring tillgänglighet som diskrimineringsgrund kommer enligt Handikappförbundens källor i bästa fall att kunna tas så att det träder i kraft år 2012. Hotet finns också att tillgänglighetsfrågan aldrig kommer att behandlas under diskrimineringslagstiftningen utan lyfts ut i annan lagstiftning.

- Fortsätt att samla in namn och skicka till Handikappförbunden, uppmanar Linda Bergfeldt, namninsamlingsansvarig på Handikappförbunden. Målet är att vi tillsammans med Marschen för tillgänglighet ska få ihop minst 15 000 namn, och gärna fler, innan riksdagen fattar beslut i frågan. Därför behöver vi ha fått in listorna senast 10 maj, säger hon.

Påskrivna listor skickas till Handikappförbunden, Box 1386, 171 27 Sundbyberg senast den 10 maj.
Ladda ned fler namninsamlingslistor Handikappförbundens webbplats
Där kan du också skriva på Marschen för tillgänglighets namninsamlingAnmäl
2008-04-13 12:11 #1 av: medde

Har du skrivit på Totte?

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.