Övrigt om rörelsehinder

Hjälp

2010-08-14 12:30 #0 av: [SvenA]

Är det bara jag som tycker att samhället fungerar dåligt för oss funktionshindrade? och då särskillt oss med stora rörelsehinder.

Vi måste ALLA hjälpas år att föra debatten om hur samhället verkligen ser ut, och hur dåligt det fungerar att leva ett värdigt liv.

 

Vi kommer ALDRIG att få ett samhälle som fungerar för oss om vi inte ALLA hjälps åt att hålla debatten vid liv

 

Vi kommer istället att drabbas av ännu större försämringar och det kommer att sluta i att vi kommer att vara tvungna att flytta in på någon institution ungefär som gamla Eugeniahemmet eller gamla Norrbacka där vi fick leva åtskilda från det övriga samhället.

 

Är det verkligen ett sådant samhälle vi vill ha?.

- Där man ser till att alla med ett funktionshinder finns innanför ett stängsel eller höga murar.

 

Jag vill i alla fall inte leva i ett sådant samhälle.

 

Vill du själv göra det ?

Anmäl
2010-08-14 15:29 #1 av: Leffe

Vad ska man säga. Sjukvården fungerar oftast bra, men rehabiltering och annat som kommer sedan där är det stopp med det som är bra

Anmäl
2010-08-14 15:53 #2 av: [SvenA]

Det är framförallt den sociala omsorgen som det är stora brister i

Folk får sitta hemme i sin ensamhet och man får inte den hjälpen man behöver. skulle man behöva gå på toaletten så måste ,man vänta tills man kan få tag på en person som kan hjälpa en dit.

Det finns en massa saker i den sociala omsorgen som det är väldigt stora brister i

Det värsta är att politikerna säger att allt är så bra och klappar sig för bröstet. Och säger tänk vilket bra samhälle vi har där alla får den hjälp och stöd som dom behöver.

Anmäl
2010-08-14 21:28 #3 av: [SvenA]

Adolf Ratzka - Var går gränsen för att få assistansersättning, och vad vill politikerna?

Att få assistansersättning från Försäkringskassan har blivit betydligt svårare. Inte för att lagstiftningen har förändrats så mycket, utan för att Försäkringskassornas tillämpning och domstolarnas tolkning har blivit alltmer restriktiv. Vid omprövningen av assistansbehovet frågar Försäkringskassans handläggare om behoven har ändrats sedan sist?. Är svaret nej, finns det risk att bli av med assistansen. Själva assistansbehovet har kanske inte ändrats under de gångna två åren men Försäkringskassans bedömningskriterier kan ha ändrats om vad som betraktas som grundläggande behov inför 20 timmarsgränsen.

Läs hela artikeln här

 

 

Anmäl
2010-08-14 21:39 #4 av: [SvenA]

Efter den senaste regeringsrättsdomen så kan man inte längre få personlig assistans

 

Så nu har man gått 20 år tillbaka i tiden där vi var innan LSS tillkom

 

Nu kan det återigen bli så att det kommer 30 olika personer till ditt hem om du har stora hjälpbehov av en annan person för att ditt liv ska kunna fungera

 

Läs Adolf;s artikel här ovan

Anmäl
2010-08-15 05:40 #5 av: [Beavis]

Förjävligt, men tyvärr väntat. Jag ger inte mycket för den ideologi som förs nu  och som genomsyrar vårt samhälle. "Först tog dom de handikappade och vi reagerade inte för de bidrog inte"

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl
2010-08-15 11:02 #6 av: [SvenA]

Det värsta är att det verkar inte vara något att bry sig om verkar det som dom flesta tycker

Var är alla som borde reagera kan man undra

Anmäl
2010-08-15 13:29 #7 av: [Beavis]

De är för upptagna med att se över sitt eget hus. Att livsbetingelserna försämras markant för invalider berör ju inte dem. För de drabbas ju inte. "Till sist kom de efter oss, men ingen reagerade, För det fanns inga andra kvar"

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.