Något helt annat

Många unga tvingas till giftermål

2010-09-25 03:36 #0 av: EvaG

70 000 unga i landet upplever att de inte kan välja fritt vem de vill gifta sig med. I många fall är det istället föräldrarna som bestämmer visar en undersökning.

- Fullkomligt oacceptabelt, säger Bittan Ekenrot, dokotorand i socionomi och sakkunnig på området. Självklart ska alla ungdomar i giftasvuxen ålder få lämplig partner utsedd åt sig av Socialtjänsten på bostadsorten.

Enligt svensk lag så får ingen person tvingas in i ett äktenskap av olegitimerade äktenskapsmäklare såsom föräldrar, arbetslösa fåraherdar eller betongarbetare.

- Det är verkligen inget som föräldrarna har med att göra, fortsätter Bittan Ekenrot. Rätt skött kan vi få alla överblivna äldre personer att föröka sig med yngre förmågor, samtidigt som vi av politiska skäl kan utöka antalet sam- och trekönade äktenskap. Hemtjänsten avlastas förstås också när de riktigt gamla har en yngre make/maka som kan vara behjälplig.

___________________________
Var rädd om dem du älskar
_________________________

Medarbetare på Vilda västern iFokus

Anmäl
2010-09-25 12:08 #1 av: [SvenA]

Det här är kanske lösningen på den allt mera åldrande befolkningen. Vi inför helt enkelt tvångsäktenskap med mångifte också för då har vi löst hela problematiken med hemtjänst och assistansverksamheten. För myndigheterna vill faktiskt att våra anhöriga helt ska ta hand om oss som har stora hjälpbehov.

Hela den här tanken på att andra ska få bestämma med vilken man ska gifta sig är lika befängt som det jag skriver här ovan.

Anmäl
2010-09-30 21:09 #2 av: [Beavis]

Jag tycker det är en lysande idé. Man sätter en övre åldersgräns för när man måste vara gift senast första gången. Sen är det upp till släktingar och bekanta att hitta en lämplig partner. Om vi tar ålderskillnad grejen så har vi ju som föregående talare nämnt eliminerat behovet av åldringsvård och hemtjänst.

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl
2010-09-30 22:14 #3 av: [SvenA]

Då gäller det bara att få folket att imse detta så har vi löst stora samhällsproblem

Anmäl
2010-09-30 23:06 #4 av: [Beavis]

Mmm bara för regeringen att gera Lagstifta lagstifta lagstifta. Bort med fria viljan, den är emot samhällets goda.

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.