Tillgänglighet

Svenskt Näringsliv vill inte

2010-12-05 11:36 #0 av: [SvenA]

Svenskt näringsliv vill inte att otillgänglighet ska klassas som diskriminering.

Detta visar på att Svenskt näringsliv inte är intresserade av att människor med funktionshinder ska ha samma rättigheter till samhället som andra.

Det visar också på att de inte är intresserade av att anställa personer med funktionshinder där det krävs anpassningar för att dom ska kunna arbeta.

 

Vi ska enligt deras sätt att se inte ha rätt till tillgängliga arbetsplatse,r medan regeringen säger att" alla som kan ska arbeta" men hur ska vi kunna arbeta om samhället inte är tillgängligt?

Anmäl
2010-12-05 13:06 #1 av: [Beavis]

inte bara det arbetsgivare är inte intresserade av att anställa funktionshindrade/rörelsehindrade alls om de ens misstänker att det kan påverka arbetsuppgiften.

Detta även om man förklaar att deras misstankar är felaktiga eller överdrivna.

Svenskt Näringsliv är en organisation som går företagarnas ärenden. Att de inte vill se något som diskriminering, hur grovt övertramp det än må vara? Är inte förvånande.

"Alla som kan ska arbeta" Är väll ett bra motto men det håller inte då vi inte släpps in på arbetsmarknaden av fördomsfulla arbetsgivare och snåla arbetsgivarorganisationer som inte ser förelarna med att anpassa arbetsplatser och liknande, inte bara för de funktionshindrade utan för alla.

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl
2010-12-05 13:24 #2 av: [SvenA]

Vi har även det problemet att det helt enkelt inte finns och aldrig kommer att finnas ett lönearbete åt alla som vill ha ett arbete.

Den som tror något annat lever i en utopi som inte existerar.

Faktum är att vi med funktionshinder som kräver någon form av anpassningar alldrig kommer attt få detta.

Se bara på staten. Dom själva anställer inte folk som har behov av anpassade arbetsplater. Trots att dom har rätt utbildning.

Försäkrinskassan vägrade en synskadad jurist ett arbete bara för att hon behövde anpassad arbetsplats på grund av synskadan.

Så hur ska man då få det privata näringslivet att anställa en person som behöver en anpassad arbetsplats.

Anmäl
2010-12-05 17:01 #3 av: [Beavis]

Det enda sätt en handikappad person kan få anställning på är genom bidrag eller vänskapskorruption i dagsläget. Det är dyrt att anställa arbetare, det är ännu dyrare att anställa någon med speciella behov. Så det krävs att det är en välvillig människa bakom skrivbordet som antingen ser en ekonomisk fördel i det eller en personlig relation till deb arbetssökande.

En hel del personer som skadar sig och blir handikappade får behålla jobbet efteråt med modifieringar av antingen tjänsten eller av arbetsplatsen (vanligare än att de nyanställer någon med f-hinder) Men då är det en populär medarbetare som de räknar med kommer vara fortsatt lönsam trots allt.

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.