Övrigt om rörelsehinder

Regeringen mörkar sjukas dåliga ekonomi

2011-01-14 09:47 #0 av: [SvenA]

Ekot rapporterar idag att Försäkringskassan inte längre tar fram obehaglig statistik. Vänsterpartiets socialförsäkringspolitiske talesperson Wiwi-Anne Johansson tycker att det är upprörande:

- Att regeringen står långt från verkigheten är tyvärr ingen nyhet. Nu vill man låta oss leva i okunnighet om hur illa ställt det blir ekonomiskt för de människor som inte bara drabbats av sjukdom utan dessutom utförsäkras från Försäkringskassan. När det visade sig att många förlorade tusentals kronor när de utförsäkrades, tvärtemot vad regeringen lovat, så slutar alltså Försäkringskassan ta fram statistik. Det är häpnadsväckande och Vänsterpartiet kräver att regeringen ser till att berörda myndigheter tar fram statistik så att vi kan se hur illa ställt det blir för alla dem som knuffas ut ur systemet.

- Det här är ingenting annat än ett trick för att vi inte ska få reda på hur illa ställt det är med socialförsäkringssystemet numera, säger Wiwi-Anne Johansson.

Kontakt: Wiwi-Anne Johansson 0705 76 45 76

Vänsterpartiets presstjänst 070-620 00 64

Anmäl
2011-01-14 11:50 #1 av: Leffe

Självklart visas bara de goda sidorna från någon som genomför något. De dåliga sidorna går ju inte att visas för då är ju förslaget dåligt.

Anmäl
2011-01-14 19:33 #2 av: [Beavis]

Det har varit så mycket dåliga konsekvenser av sjukvårds och social reformerna sista tio femton åren att man skulle bli mörkrädd om man fick det svart på vitt. Men har man kapaciteten att se igenom propagandan och läsa och minnas nyheterna så vet man.

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.