Tillgänglighet

Syns man inte så finns man inte

2011-01-29 12:07 #0 av: [SvenA]

Våra makthavare tycks resonera som så att syns vi inte i samhället så finns vi inte heller och då behöver man inte heller se till att samhället är anpasat för personer med funktionshinder och det ligger mycket i deras resonemang . För faktum är att vi är väldigt dåliga själva att visa oss ute i samhället och bli ett naturlig del av samhället.

Vi måste alltså själva se till att vi blir mera synliga i samhället för att dom ska förstå hur viktigt det är attt bygga samhället tillgängligt på alla nivåer.

Om vi inte syns så kommer vi inte heller att kunna få förståelse för dom samhällsförändringar som är nödvändiga för att vi ska kunna bli ett naturligt inslag i samhället.V i måste alltså själva vara med och påverka samhällsutvecklingen på alla nivåer. detta ställer en hel del krav på oss själva att vara engagerade i påverkansarbetet. vi måste alltså resa oss upp och gemensamt ta tag i dessa livsviktiga sakerna om vi ska få en rejäl chans att kunna bli fullvärdiga medborgare i samhället och få leva våra liv på samma villkor som andra medborgare i samhällsgemenskapen.

Så upp till verklig kamp för våra rättigheter till samhället utifrån våra egna förutsättningar.

 

Anmäl
2011-01-29 20:36 #1 av: Leffe

Man syns inte om man inte uppmärksammar andra om att man finns. Där missar alla föreningar en hel del för sina medlemmar

Anmäl
2011-01-29 20:43 #2 av: [SvenA]

Tänk vad sant det är

Anmäl
2011-01-30 12:16 #3 av: [Beavis]

Så är det man måste synas och märkas för att få till förändringar, göra dem uppmärksamma på det som är fel så att de kan förändra och protestera när de inte vill.

Det är alldeles för många skröppel som låter sig gömmas undan i samhället.

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl
2011-01-30 13:46 #4 av: [SvenA]

Tyvärr är det så och våra makthavare hjälper gärna till genom att förneka oss den hjälp och stöd som vi behöver för att kunna få lämna våra bostäder och vara med i den så viktiga sociala gemenskapen med andra personer

Anmäl
2011-01-30 15:18 #5 av: [Beavis]

Ja det ärsvårt när man inte kan ta sig ut på egen hand, men de av oss som kan men inte vill eller vågar pga samhällets inställning eller sina egna rädslor och fördomar borde gå ut och visa sig. livet är ju inte över pga att man har fått ett funktionshinder eller är född med ett. och vad andra tyckerom att man syns ute spelar ingen roll det enda som spelar roll är hur man uppfattar sig själv.

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.