Övrigt om rörelsehinder

Politiker nekas hjälp av personlig assistent

2011-02-26 12:10 #0 av: [SvenA]

2011-02-24]Lex Boden kan göra det betydligt svårare för politiker med funktionshinder. Caroline Lindqvist, ledamot i socialnämnden, nekas ta hjälp av sina personliga assistenter när hon läser handlingar.

 

 

Läs mera här

 

 

Anmäl
2011-02-26 14:12 #1 av: [Beavis]

Vad ska man säga? Maken till rigida och ofleixbla politiker/byråkrater får man leta efter. Personligen tror jag det är en taktik för att eliminera en meningsmotståndare i nämnden.

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl
2011-02-26 14:23 #2 av: [SvenA]

Det handlar mera om att man inte vill ha funktionshindrade med överhuvudtaget för det finns så många frågor som berör funktionshindrade i socialnämnden.

 

Och så länge diskrimmineringombudsmanen tycker det är ok att vi inte får den hjälp och stöd så kommer detta att fortsätta.

Jag anmälde själv att jag inte fick handlingar på för mig ett läsbart media och det är inte diskriminering det heller enligt diskrimineringsombudsmanen.

 

Så vi är helt enkelt inte välkomman inom vissa verksamheter

Anmäl
2011-02-26 14:28 #3 av: [Beavis]

Precis. i socialnämnden vill de ju definitivt inte ha skröppel om de kan slippa. Då ett sådant kan gå emot gängse överenskommelser att inte se problemen. och förlänga ammanträdena.

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.