Andra sjukdomar och skador

Inklämning av ulnarisnerven

2011-03-01 12:39 #0 av: [SvenA]

Inklämning av nervus ulnaris

uppstår när det blir tryck på nerven i armbågsnivå. Tillståndet kallas även för ulnarisentrapment i armbågen eller kubitaltunnelsyndrom. Ulnarisnerven är en av de stora nerverna ner till underarm samt hand. Det är den nerv som vid slag ger så kallad "änkestöt" i armbågen. Tidiga symtom är domningar nattetid i lill- och ringfinger. Senare utvecklas symtomen till återkommande eller konstanta domningar och stickningar i fingrarna även dagtid, med tillägg av svaghet och fumlighet i handen. I sena stadier tillkommer värk i armbågen på lillfingersidan samt oförmåga att helt räta ut lill- och ringfinger, så kallad klofingerfelställning.

 

 

http://www.akademiska.se/templates/page____33740.aspx

 

Anmäl
2012-05-31 22:20 #1 av: z12

Är det du som har det? Jag gillar Lyprinol mot allt möjligt sånt, grönläppad mussla på hälsokosten, kan flytta saker och ting i kroppen. Starka omega 3,6 mot reumatism, några såna kanske, liknar Lyprinol, tas inte samtidigt.

Anmäl
2012-06-01 00:17 #2 av: [Beavis]

SvenA brukade skriva små informationsinlägg om olika diagnoser. Jag tror inte alltid han hade dem själv men kanske saker som påminde om det.

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.