Tillgänglighet

Hästpolo vill inte ha publik med rörelsehinder

2014-06-08 19:23 #0 av: Leffe

I lördags var jag och tittade på hästpolo på Stockholms Stadion. Såg fram mot detta. Biljett köpte man vid Klocktornet för att sedan på Lidingövägen rulla ner till Valhallavägen för där var entréerna. Sedan började eländet. Lång kö. Till slut var jag framme med min elrullstol. Sedan började eländet.

Lång kö. Till slut var jag framme med min elrullstol. 

Ve och fasa ingen rullstol av något slag kunde ta sig in där. Blev hänvisad till ett par öppna grindar. Glad i hågen rullade jag dit, men fick veta att den här ingången var bara för VIP-gäster. En vanlig människa i rullstol som köpt sin biljett hade inget här att göra utan skulle ta de vanliga entréerna. Det börjar likna lite diskriminering kändes det som. Talade om att där gick det inte att komma in. Då fick jag vänta för värdinnan skulle ta hand om sina VIP-gäster först tydligen. Började förlora tålamodet för nu tyckte jag det var total diskriminering och efter ett tag frågade jag med hög röst om hur länge jag skulle behöva vänta. Då kollade hon min biljett och jag fick rulla in.

Nu kom nästa motgång. Självklart fick jag ju inte rulla rakt fram in på kortsidan. Den ingången var ju bara för de förnäma VIP-gästerna. Blev hänvisad till en annan ingång till själva arenan. Där stod redan en person i rullstol och undrade samma sak som jag började undra också. Hur har de tänkt att vi ska komma in här.

Vi fick reda på att det finns en handikappsläktare dit det finns en hiss, men den läktaren hade arrangören inte brytt sig om att öppna. Tydligen är inte hästpolo något för rörelsehindrade att titta på! Ren diskriminering!

Sedan kom det positiva. Vi skulle rulla bort till Klocktornet och in på innerplan där. Det slutade med att vi egentligen hade de bästa platserna nästan framme vid själva plan och vid pressfotograferna. Det får man tacka för.

Arrangörerna hoppas kunna göra tradition av denna tävling har jag läst. Tanken är att den ska göras varje år. En sak är klar och det är att jag kommer inte dit något mer.

Anmäl
2014-06-08 20:01 #1 av: Jimmy.L

Kontakta Stockholm Stad sådär ska det inte få gå till, dom är ansvariga för arenan men även för att alla ska kunna få komma in.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2014-06-08 20:16 #2 av: Leffe

Jag tror att det är å att arrangören betalar för det som används. Tror det sedan var stadionpersonal som fixade så vi fick komma in på innerplanen. Jag är inte säker men tror det fungerade så

Anmäl
2014-06-08 20:58 #3 av: Jimmy.L

Okej tänkte att det var staden som hyr ut arenan dom har vissa krav på tillgänglighet under tillställningen som måste följas om dom ska vara kvar.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2014-06-08 21:01 #4 av: Leffe

#3 Det verkar inte som kraven gällde för dagens arrangörer, men tycker det ska vara som du säger

Anmäl
2014-06-08 22:00 #5 av: thenameless

Dålig stil att inte öppna handikkappläktaren/platserna. Men du fick ju bra plats ändå :-)

Anmäl
2014-06-08 22:18 #6 av: Leffe

Platsen var det inget fel på. Det var behandlingen av arrangörerna som var så dålig

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.