Annons:
Etiketttillgänglighet
Läst 12720 ggr
Leffe
9/21/12, 2:40 PM

Friends Arena

Friends Arena i Solna invigs den 27 oktober 2012.

Här kommer det att spelas fotboll och bandy, VM-deltävlingar i speedway kommer att köras här. Det kommer att vara konserter med mera.

Friends Arena är Sveriges nya nationalarena och en av världens mest moderna arenor. Med fri sikt från alla platser, den senaste kommunikationstekniken, stängbart tak och en kringservice utöver det vanliga, får alla gäster en helt ny möjlighet att uppleva de stora ögonblicken.

Friends Arena har plats för 65 000 gäster vid konserter och 50 100 vid exempelvis idrottsevenemang. Friends Arena ägs av Svenska Fotbollförbundet, Solna Stad, Jernhusen, Peab och Fabege. Samarbetspartners är Swedbank, Carlsberg, G4S, Pernod Ricard, Adidas och Cygate.


Under arenan

Hur är det då gjort för de rörelsehindrade? När jag var där på Öppet hus så fick besökarna gå in via baksidan. Där var en stor trappa (se första bilden). Det finns en stor glashiss på utsidan. Vi fick gå in via vägar under (se bilden ovan). DEt finns många hissar i byggnaden. Handikappstoaletter är det gott om. Vid förfrågan fick jag svaret att när det är klart så kommer färdtjänstfordonen att köra hela vägen till huvudentrén för att släppa av sina kunder. Direkt innanför så är ena långsidan till höger och där är det gott om platser för rörelsehindrade (se bild nedan). Nu var det avstängt, men det såg ut som det skulle vara perfekta platser med bra sikt.

_
Källa: Pressmeddelande från Friends Arena_
Foto : LeffeD i samband med Öppet hus

Annons:
thenameless
9/22/12, 12:55 PM
#1

Kul med en fungerande arena. Varken Rpsunda eller Stadion eller egentligen Globen är ju optimal för rullstolsbundna.

All that is left are memories, and the pieces of a shattered existence….

Maria
9/23/12, 8:55 AM
#2

Roligt att man verkar ha tänkt till ordentligt här.

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

Upp till toppen
Annons: