Tillgänglighet

Friends Arena

2012-09-21 14:40 #0 av: Leffe

Friends Arena i Solna invigs den 27 oktober 2012.

Här kommer det att spelas fotboll och bandy, VM-deltävlingar i speedway kommer att köras här. Det kommer att vara konserter med mera.

Friends Arena är Sveriges nya nationalarena och en av världens mest moderna arenor. Med fri sikt från alla platser, den senaste kommunikationstekniken, stängbart tak och en kringservice utöver det vanliga, får alla gäster en helt ny möjlighet att uppleva de stora ögonblicken.

Friends Arena har plats för 65 000 gäster vid konserter och 50 100 vid exempelvis idrottsevenemang. Friends Arena ägs av Svenska Fotbollförbundet, Solna Stad, Jernhusen, Peab och Fabege. Samarbetspartners är Swedbank, Carlsberg, G4S, Pernod Ricard, Adidas och Cygate.


Under arenan

Hur är det då gjort för de rörelsehindrade? När jag var där på Öppet hus så fick besökarna gå in via baksidan. Där var en stor trappa (se första bilden). Det finns en stor glashiss på utsidan. Vi fick gå in via vägar under (se bilden ovan). DEt finns många hissar i byggnaden. Handikappstoaletter är det gott om. Vid förfrågan fick jag svaret att när det är klart så kommer färdtjänstfordonen att köra hela vägen till huvudentrén för att släppa av sina kunder. Direkt innanför så är ena långsidan till höger och där är det gott om platser för rörelsehindrade (se bild nedan). Nu var det avstängt, men det såg ut som det skulle vara perfekta platser med bra sikt.


Källa: Pressmeddelande från Friends Arena

Foto : LeffeD i samband med Öppet hus

Anmäl
2012-09-22 12:55 #1 av: thenameless

Kul med en fungerande arena. Varken Rpsunda eller Stadion eller egentligen Globen är ju optimal för rullstolsbundna.

Anmäl
2012-09-23 08:55 #2 av: Maria

Roligt att man verkar ha tänkt till ordentligt här.

/Maria

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.