Tillgänglighet

Handikappanpassad badplats

2012-07-14 12:53 #0 av: medde

Vem vill inte bada och ha det skönt under dom varma sommarmånaderna. Även att ha en bra vattenträning utomhus under sommaren. Det finns flera bra bad för personer med funktionshinder. I den här artikel tar vi upp ett av dessa bad.

Det är Stockholms stad/ idrottsförvaltningen som ansvarar för detta bad. Stora Sköndals frilulfscenter och bad är ett ypperligt ställe just för dig som har någon form av funktionshinder.  Det bästa som jag tycker är att man är hjärtligt välkommen att ta med sin familj. Så man kan ha en underbar dag vid vattnet tillsammans med familjen. Man är alltså hjärtligt välkommen med familjen eller sin bästa vän. Badkortet är för en hel säsong helt kostnadfritt!  Vilket badvakterna skriver ut åt dig på plats. Har man inget "synligt" handikapp så är det bara att ta med sig ett läkarintyg och man får sitt badkort.

Denna anläggning är det enda med sitt slag med utomhuspooler för personer med funktionshinder.

Poolen är en 25 meters bassäng och med ett djup av 160 centimeter. Vattnet är naturligtvis tempererat och ligger runt 28 till 30 grader. Det finns trappa ned till vattnet och bassängen ligger i marknivå.  Är man behov av lift så finnes även detta.

Det finns gott om handikapp P-platser, självklart är omklädningsrummen anpassade med duschar, även finns det ducsh utomhus. Bastu och servering finnes. Allt är anpassat för dig med ett funktionshinder och för att du ska få en så nyttigt träningsdag ute eller bara en helt underbar dag med din familj.

Flatenbadet i södra Stockholm har även handikappanpassat sitt bad, och man numera ta sig ner till vattnet med sin rullstol.

Vill du veta med så kika gärna in på länkarna nedan.

Stora Sköndal

Flaten

Snabbguide för anpassade bad i Stockholm (pdf fil)

Tänk att det här var ett förslag för Stockholm, det finns många olika och bra bad runt om i landet för alla, även med funktionshinder. Söker du ett bad i just ditt område kolla med kommunen där du bor.

Mvh medde / Som önskar er alla en underbar sommar

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2012-07-14 16:01 #1 av: [Beavis]

Det behövs anpassade bad. kul att du startade tråden. Det största hindret som jag ser det för en rullstolsbunden är att ta sig ner till vattnet genom san mm så dessa "rullstolsgångar" är jättebra.

Jag tror även att Smedsuddsbadet nedanför Rålambshovsparken är tillgänglig nu? De har ialla fall fått en brygga som gör det lättare att ta sig ner i vattnet.

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl
2012-07-14 17:08 #2 av: medde

Det stämmer om Smedsuddsbadet ska var handikapp anpassat.

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2012-07-14 19:45 #3 av: Maria

Jättebra artikel.

Låter som ett riktigt litet paradis.

Jag hittade denna länk om Amundöns handikappbad i Göteborg.

Det har en kostnad och det står heller ingenting om anhöriga eller vänner.Obestämd

/Maria

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.