Färdtjänst

Ambulansfärd

2011-12-14 14:29 #0 av: Leffe

Jag har fått åka akut med ambulans till sjukhuset några gånger. Hade jag inte varit sjuk hade jag nog tyckt det varit spännande. Första gången körde ambulansen med blåljus.

Ambulans

Min första arbetsgivare inom transportbranschen hade två fullt akututrustade ambulanser som hyrdes ut till motortävlingar av olika slag. De flesta motortävlingar skedde ju på helger och då stod ju amblanserna stilla på vardagarna. Mycket av utrustningen i ambulansen använder bilbatteri och dessutom är det ju bra om ambulansens batteri är fulladdat när den ska användas, Vi som var anställda fick alltså några gånger i veckan köra runt med dessa ambulanser på gatorna.

Självklart fick vi inte använda blåljus och siren. Trots det så flyttade bilarna på sig när de såg ambulansen bakom sig. Kunde till och med se vissa förare rycka till när man till exempel kom upp jämsides med dem där det var tvåfiligt. Ja det var på den tid man var frisk.

Första gången jag fick åka ambulans som patient det var klockan fyra en mörk morgon. Det var då jag fått en hjärtinfarkt och det blev blåljus till sjukhuset. Senare har jag fått åka i samband med att jag blev andfådd och andfåddheten i slutade. Till slut började det göra ont i hjärttrakten och det började svartna för nig. Då blev det syrgas och transport till sjukhuset. Det var så man så småningom kom ihåg att jag hade PAH. (Läs om PAH på PAH iFokus).

En sak är helt klart när det gäller ambulansfärderna. Det är otroligt duktig och trevlig personal, som lugnt och stillsamt gör allt som behövs göras. De har en otrolig lugnande påverkan på mig som uppskärrad och rädd patient.

Anmäl
2011-12-14 19:16 #1 av: [Beavis]

Jo det är väl de bästa sköterskorna som blir ambulanspersonal som jag förstått det? De ska ju kunna arbeta akut och effektivt på en olycksplats med små medel.

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl
2011-12-15 11:54 #2 av: bernil55

Jag har åkt ambulans en gång. "Tråkigt nog" var jag redan frisk när dom kom men dom tog med mig ändå. (Benen hade lagt av helt så jag bara ramlade ihop men det berodde nog på en kort, hög febertopp!)

Intressant att testa i alla fall. Men varför ska det vara så förbaskat trevliga, unga och snygga killar som jobbar? Helt underbara! Och där ligger man som ett fån med några slarvor till kläder och okammad. Suck! Färden var dock skumpig trots asfaltvägar; det är tur jag fick något att klaga på. Oskyldig

Anmäl
2011-12-15 12:56 #3 av: [Beavis]

#2 ja det är väl nackdelen att man sällan ha tid att snygga till sig innan man ska åka ambulans. Och man e ju sällan särskillt sexig när man ligger inlagd och träffar de snygga sköterskorna heller. Glad

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl
2012-01-01 14:52 #4 av: Bettan

Peppar peppar så har jag inte behövt åka ambulans.

Ha en bra dag

Sport iFokus

Anmäl
2012-01-02 15:31 #5 av: [Beavis]

#4 Inte jag heller på det viset. Jag åkte med i ambulansen en gång med farmor, Så jag spekulerar mest. Men jag antar att snygga till sig inte är det man tänker på när det är akut?.

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl
2012-01-04 12:19 #6 av: bernil55

Beror nog på hur akut. Det finns grader i helvetet sägs det. Oskyldig

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.