Vardagsbestyr

Har vi rätt till våra liv?

2011-05-23 11:25 #0 av: [SvenA]

Har man större funktionshinder som gör att man har ett behov av praktisk hjälp av en annan person så har man ochså mist rätten till sitt eget liv .

Har man ett funktionshinder som gör att man måste få hjälp av en annan person för att kunna fungera så mister man med automatik också rätten till att få bestämma över sitt eget liv.

Personer med stora hjälpbehov har ingen som helst rätt i dagens samhälle att själv få bestämma över hur mycket praktisk hjälp man har behov av. Det bestämmer våra myndigheter åt oss varken vi vill eller inte.

När man ansöker om praktisk hjälp så ska man lämna in en ansökan om hur stort hjälpbehov man anser sig ha behov av                     och det ska beräknas in i minsta detalj för alla momenten man ska räkna i minuter och sekunder. Varje moment som sedan ska sammanställas i ett antal timmar och sekunder man behöver hjälp. Man ska ange:

  • Hur många gånger man behöver gå på toaletten
  • och hur lång tid varje besök tar .
  • Man ska ange hur ofta man har behov av att duscha och hur lång tid detta tar varje gång.
  • Vid mat sittuationen ska du uppge hur lång tid det tar att äta upp maten vid varje mål .

Så här fortsätter frågande för alla moment du behöver hjälp med och det ska räknas i minuter och sekunder. Sedan ska en annan människa avgöra om det är rimligt med alla dessa moment och den tidsåtgång som du själv anser dig ha behov av.

Hur många av er som läser detta skulle vilja ha det så att det är myndigheterna som avgör hur många gånger du ska gå på toaletten och hur lång tid detta får ta och likadant med allt annat som du har behov av?

Enligt våra makthavare så kostar det för mycket för samhället att verkligen ge oss det stöd och hjälp som vi har behov av . Man tittar inte över hela biten vilken nettokostnaden blir för samhället och hur många arbetstillfällen detta genererar

Bild: Fotoakuten.se

Anmäl
2011-05-23 12:22 #1 av: Leffe

Ingen har rätt till sina liv om myndigheter blandas in

Anmäl
2011-05-23 12:57 #2 av: [SvenA]

Det kan stämma till en viss del

Anmäl
2011-05-23 18:33 #3 av: [Beavis]

Det är därför man ska göra sig så självständig man kan med diverse metoder.

Myndigheter vill alltid lägga sig i och reglera och fixa och trixa med kostnader. Det är så oavsett om du ä handikappad,gammal eller både och så vill byråkraterna utreda dig tills du är utmattad och gråtande

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl
2011-05-26 00:56 #4 av: Bettan

#3 Det är väl detsamma inom sjukvården också. Antingen ska du vara jättesjuk för att få hjälp för stunden eller så måste du vara så frisk att du orkar kämpa dig fram i sjukvården när du är sjuk.

Ha en bra dag

Sport iFokus

Anmäl
2011-05-26 10:12 #5 av: [Beavis]

Japp man ska vara frisk ocjh stark för att orka vara handikappad och/eller sjuk.

Men det är därfor vi enligt vissa ska samlas ihop på institutioner och sakta försvinna ur syn och hörhåll och på sikt ur genpoolen.

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl
2011-05-26 13:59 #6 av: Gittan

Jag tycker frågan "Har vi rätt till våra liv" är mycket intressant. Man tycker att frågan inte skulle behövas för det borde egentligen vara självklart, men i verkligenheten fungerar det inte riktigt så. Visst det är mitt liv det handlar och mitt liv är mitt liv och det livet har jag rätt till. Så långt är allt väl. Sedan har vi problematiken om vi har rätt att bestämma över vårt liv. Där är det många som är inblandade, framför allt myndigheter av olika slag. Det handlar om skatter, vård av olika slag byggnationer med mera. Så där får vi inte bestämma själva och då kan vi plötsligt se att vi har inte rätten till våra liv. Det är andra som har rätten till våra liv. Ska vi ändra på det eller är det bra? vi har rättigheter och vi har skyldigheter. Risken finns att om inte myndigheterna fanns så skulle många kanske ligga någonstans och dö.

Sedan är det så som trådskaparen skriver att ju mer hjälp man behöver från samhället desto mindre har man själv att säga till om. Du har rätt till ditt liv, men du får inte göra vad du vill med det och det är både på gott och ont.

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.