Annons:
Etiketterallmäntövrigt
Läst 4645 ggr
Leffe
3/19/11, 12:38 PM

En underbar men känslig tid

Nu är våren här med allt vad det innebär. Sol, värme, snö, kyla, regn smat slask. Djur-, fågel- och blomlivet lever upp.

Lyssna på vattendropparna som kommer från taket och träffar balkongräcket en av de fina soldagarna. Fågelkvitter. När man står ute och ser den smältande snön rinna ner i gatubrunnarna så kommer jag att tänka på när man en gång i tiden var ung och lekte med vattnet som rann nedanför trottoarkanten i strida forsar mot gatubrunnen. Tänkte på hur man byggde dammar för att stoppa vattenflödet. En liten flytande såsom en pappersbit eller en liten gren las i dammen. Så öppnande man dammen och följde den flytande saken ända till brunnen.

Sedan kom stenkulorna fram och vi började spela kula. Klädesplaggen blev tunnare. Det är en del av det underbara med våren.

Mer underbart med våren är att mer barmark kommer fram. Snart är snön på marken ett minne blott. Det blir lättare och lättare att ta sig fram med käppar, kryckor, rullatorer och rullstolar.

Det känsliga med våren är att naturen har en tid när den är väldigt sårbar med alla ungar som föräldrarna tar hand om och försvarar. Vi människor minskar på klädesplaggen som sagts tidigare, vilket leder till förkylningar med mera.

Våren är tyvärr också en väldigt känslig tid för människor som inte mår så bra. Våren verkar vara den värsta årstiden för dessa människor. Våren är en tid när det mesta blomstrar och allt blir ljusare och lättsammare, men tyvärr kan inte alla se det på grund av att de inte mår bra.

Fotot som föreställer en fågel kommer från Fotoakuten.se

Annons:
[SvenA]
3/19/11, 1:24 PM
#1

Kan bara hålla med om att det verkligen är en helt underbar tid som är på väg Man kan hänga undan alla vinte kläderna och bara det är en glädje i sig Så det finns en massa positiva saker med att vinternär över

flocken
3/26/11, 5:34 PM
#2

Man måste alltid försöka se den positiva i allt. Det är inte alltid man kan röra sig som man förr kunde.Inte att kroppen hänger med. Men sätt dig då på en stol & njut. Skulle bara för några timmar sedan gå ut med hundarna när kroppen låste sig.

Jag är bara 28. Men inte deppar jag ihop när livet inte blev som jag ville. Jag njuter varje dag. Än kan jag gå själv. Även att kryckorna finns tillgängliga.

…………………………………..
Sajtvärd sällskapskaniner och häst och ridsport(Rexkanin inaktiv)Medarbetare fibromyalgi och diabetes

Driver Djurflockens hunddagis och Djurflockens kaninomplacering

[Beavis]
3/26/11, 7:07 PM
#3

Våren är trevlig och ger en känsla av nystart. önskar jag kunde var mer positiv bara. Än är det svinkallt i min lilla ökommun men det blir varmare.

[SvenA]
3/26/11, 7:58 PM
#4

Visst är det härlig med denna tid då allt vaknar upp på nytt man känner sig faktiskt själv mycket piggar av att solvärmen kommer

Joystick
3/26/11, 8:52 PM
#5

Våren känns än så länge långt borta i västerbotten. Fortfarande en halvmeter snö kvar och även om uppfarten är slungad av traktor så får permobilen vänta ett tag till. Skulle jag prova att ta ut den nu skulle vi gräva ner oss och köra fast i snön.

Men ljuset har kommit och fåglarna kvittrar å som en bonus fick jag i veckan besked från försäkringskassan att jag får igenom höjningen av handikappersättningen till nivå 2

Ps TACK för det fina PM:et om att jag var saknad.

millam
3/26/11, 11:00 PM
#6

Våren är ju den mest underbara årstiden, den vackra ljusgröna färgen signalerar om att naturen vaknar igen!

För mig innebär det också att den ofrivilliga tiden då man inte kommer ut pga snön, är äntligen över!! Energin kommer tillbaka sakta men säkert!

Annons:
[SvenA]
3/27/11, 10:41 AM
#7

Det är klart ett lyft för oss alla när snön har försvunnit så att vi kan förflytta oss själva lite mera även om jag personligen alltid måste ha en annan person med mig när jag ska ut eftersom jag inte ser vart jag kör men det är ändå skönt att veta att även andra kan ta sig fram på egen hand när snön försvinner Det är verkligen kul att få se er här på sajten igen för vi behövs allihop för att sajten ska leva vidare så fortsätt gärna att komma in och skriva även om det bara blir en rat

[Beavis]
3/27/11, 3:11 PM
#8

japp hoppas fler börjar titta in igen och skriva lite. man behöver ju inte hålla med mej eller sven för att argumentera och disskutera

[SvenA]
3/27/11, 3:53 PM
#9

Det är riktigt vi är bara en röst bland alla andra det är sakfrågan som är intressant och som ska belysas Det finns även utrymme för annat skitsnack också för det är viktigt det med och där har vi klotterplanket där kan vi ta upp precis det vi känner för stunden

Upp till toppen
Annons: