Annons:
Etikettträning-rehab
Läst 5809 ggr
totte
8/10/07, 11:08 PM

P.U.F.F.A träningscenter

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

P.U.F.F.A träningscenter är till för alla typer av funktionshinder

Puffa finns på Rosenlunds sjukhus i Stockholm och är ett träningscenter för personerer med olika typer av funktionshinder, Där kan man få hjälp av sjukgymnaster. arbetsterapeftert mm.

Jag har själv varit där och jag tycker det är ett bra ställe där jag fick en chans att träna upp mina muskler och lite sjukgymnastik.

Relaterade länkar

* P.U.F.F.A träningscenter

Av: totte

  • [Personlig sida](javascript:void top.ShowProfile('totte'))
  • [Kontakta](javascript:void top.ShowProfile('totte', 'Contact.aspx'))

Datum för publicering

  • 2007-08-10
Annons:
medde
8/12/07, 1:06 PM
#1

 Kan inte du berätta lite mer om detta ställe totte!
Intressant att läsa
Mvh medde

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

totte
8/12/07, 5:03 PM
#2

Va där så kort tid men jag kan ju alltid kolla om min första rullstolstränare jobbar kvar så kanske jag kan åka dit och göra ett repotage

medde
8/12/07, 11:33 PM
#3

 Säg bara till
Du har vi ju en bra artikel på gång
Mvh medde

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

Muszimba
9/18/07, 6:41 PM
#4

Jag som är Personlig Assistent är vissa gånger med på PUFFA och det är ett toppenställe för funktionshindrade personer, unga som gamla oavsett sjukdom/skada.

Polartjejen
9/18/07, 8:04 PM
#5

Har aldrig varit där..

filuren72
9/18/07, 9:11 PM
#6

Jag har skrivit en krönika i ämnet.

En riktigt intressant faktor är det här med ekonomin och olika träningsmetoder. Om man skulle få hjälp att bekosta sin träning kommer framsteg, som skulle leda till att man behöver färre assistenttimmar i framtiden. Med det menar jag att om man får tillgång till rätt träning så skulle man slippa vissa hjälpmedel som man har fått. På så sätt sparas pengar sett långsiktigt. Kruxet är att pengarna ligger i olika potter.

Move&Walk  är en individanpassad träningsmetod. Syftet är att göra individen mer självständig. Här ser de dig inte som en handikappad som behöver tonvis med hjälpmedel för att kompensera upp det som du inte kan.

Mitt intresse för träningen väcktes när jag 1996 såg en film som hette "Jo du kan" av och med Lars Mullback. Den handlade om en träningsmetod som finns i Ungern och heter Petö-metoden. Jag blev nyfiken av och ville testa den. Något halvår eller år senare så hörde jag att det skulle öppna ett center i Nässjö. Jag började ta reda på lite mer information innan jag vågade anmäla mig. I februari 1998 så var jag nere på en bedömning. Jag fick veta att jag troligen skulle få komma ner redan samma år.

Min första träningsmånad i Nässjö blev spännande. Det var meningen att jag skulle träna mellan 9 och 12. Jag var spänd på hur träningen skulle vara. Väl där inne så mötte jag sex andra ungdomar. Vi fick göra några övningar så de fick se vad man gick för. Jag kände direkt att övningarna var alldeles för lätta för mig, men jag sa inget. Efter träningen så tänkte jag "Jaha, var det så här lätt".

Vid frukosten morgonen därpå så kom tränaren fram till mig. Han sa;
 "Jag vill se dig i eftermiddagsgruppen idag."
Träningen var en timme kortare. Efter träningspasset så kunde jag vrida ut svett ur min tröja. Alltså ett mycket högre tempo. Själva träningen är tuff. Tränarna anpassar den utifrån vad just du klarar. Det är alltså inte som att ta fram en kokbok och sedan ska alla följa ett och samma recept.

När jag började träna på Move&Walk kostade en månad cirka 12 000 kronor. Nu är summan uppe i över 30 000. Jag vet att en del landsting betalar för träningen, eller bara för vissa åldersgrupper. Andra landsting betalar inte något.

Jag vet att många säger;
"Varför åker du ner dit när du kan träna här på gym?"
Jag blir så arg när jag hör det. På ett gym blir du bara starkare. Där kan du aldrig bli bättre på dina rörelser, om du inte kan göra dem perfekt ifrån början. Ska jag med "vanlig" träning som är ekonomiskt beviljad, kunna träna med tyngder utan att få lära mig att använda mina muskler och leder på ett effektivt sätt, som jag behöver använda i min vardag. Varför inte se till individen? Det fattar inte jag.

Annons:
vanessa
9/18/07, 10:56 PM
#7

Det låter väldigt bra, träningsmetoden. Själv så gick jag 10 veckor på Frösundaviks rehab. På remiss från läkaren. Så det kostade mig ingenting. Ska köpa träningskort där, för 600 kr halvåret. Men det blir egenträning där. med viss hjälp från tränarna. Så det är nog skillnaden. Men det suger att de inte ser till vad rehab och träning gör för individen. /Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Upp till toppen
Annons: