Färdtjänst

Kryssning och rullstol

2007-08-13 05:02 #0 av: totte

Att åka på en kryssning och sitta i rullstol kan ibland visa sig vara ganska svårt. Handikapphytterna kan även vara fullbokade. Det är tyvärr rätt så dyrt att åka som handikappad.


Att åka på en kryssning tycker jag alla borde kunna få göra, även om man är handikappad. Men om man behöver en handikapp hytt så förändras det hela, genom att det kan bli rätt så dyrt.

Nu tänkte jag berätta om Birka och Viking Line eftersom de är de enda jag åkt med.

Birka: Där har jag inte provat handikapphytten ännu. Deras vanliga hytter är helt okej om man kan stå och gå lite, vilket jag kan ända. Däremot ett stort minus på är toan och dusch.

Viking Line: De har bra handikapphytter, men är tyvärr dyra. Medan de vanliga hytterna är för trånga att förflytta sig i..

Relaterade länkar

Av: totte

Datum för publicering

  • 2007-08-13
Anmäl
2007-08-13 15:23 #1 av: vanessa

Intressant artikel. Visste inte att det kostade mer att få handikapphytter. Det känns som diskrimenering. Jisses, man behöver inte betala för handikappplatser med mera, varför då mer för boende på en båt. Sjukt. Det vore som om man var tvungen att betala mer för att man är vit, svart eller grön. Undrar vad deras motovering är för att de ska kosta mer? Kanske en fråga som man borde ställa dem. /Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2007-08-13 21:13 #2 av: totte

Bra ide men tyvärr tror jag att dom inte ger något bra svar

Anmäl
2007-08-21 16:23 #3 av: Jenna-Gun

Klart att det är diskriminering.

 

Anmäl
2007-08-22 01:17 #4 av: vanessa

Håller verkligen med dig, Jenna. Eftersom EU kommit med lag som förhindrar diskriminering på flyg, kanske det snart når färjorna. Tror i varje fall att man ska ställa frågan till dem. Inget händer om man håller tyst. /Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2007-09-05 00:12 #5 av: Vassna

Handikapphytten är en A-hytt och det betalar man för. Fast egentligen skulle den kosta mer eftersom den är  lite större och så är dessa hytter de enda som du kan reglera värmen i själv. Mellanskillnaden står staten för.

Däremot tycker jag att det skulle finnas assistans på samma sätt som flygplatserna har för det kan vara ganska besvärligt att köra både en rullstol och bagage på en gång, särskilt när man går av båten och har nerförsbacke. Förra gången sambon och jag åkte med Silja line lämnade jag bagaget i hyttan och hämtade det när jag hade kört ner sambon till tullen först.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.