Färdtjänst

En jobbig tid närmar sig

2007-09-06 15:41 #0 av: Leffe

Vintern närmar sig och är den jobbigaste årstiden både för de rullstolsbundna och färdtjänsten. Det är mer än bara kyla och slask.

Jag kör min färdtjänstbuss mitt i den snöiga vintern i Stockholm. Det har snöat hela natten och fortsatt på dagen. Jag ska hämta en kund på t ex Stora gatan 3. Kommer dit och gatan har faktiskt blivit plogad, men herre jösses vilken snövall mellan gatan och gångbanan. Självklart ligger nummer 3 mitt i kvarteret, ena hörnan nummer 1 och andra hörnet nummer 5. Kommer inte kunna dra rullstolen över snövallen. Man får alltså gå i snöovädret hela vägen med rullstolen till ena hörnet och tillbaka.

Varför inte stanna närmare gatuhörnet då?. Tyvärr har alla privatbilister tänkt samma sak så där finns ingen plats. Då får man alltså dubbelparkera och sedan upp och hämta den rullstolsbundne och hoppas att denne är klar - ute bildas det en kö av bilar som står och tutar att bussen står i vägen. Stress, stress.

Så finns det de gånger man parkerar bussen så nära man kan och går sedan upp till kunden som säger att grannen har skottat bort snövallen mellan gata och gångbana vid porten så att rullstolen kommer fram. Toppen, toppen. Problemet är att jäms med denna lilla uppskottade passage står en personbil. Föraren tyckte väl det var jättebra att kunna ta sig in den vägen.

När så arbetspasset är slut för dagen är man det själv också. Dessutom genomblöt om fötterna. Vintern är många sätt en vacker årstid men jobbig för alla som jobbar med eller sitter i rullstol.

Av: LeffeD

Datum för publicering

  • 2007-09-06
Anmäl
2007-09-06 16:14 #1 av: totte

En väldig bra artikel.

Anmäl
2007-09-06 17:25 #2 av: Jenna-Gun

Ja och fören synskadad är allt vitt.

Man vet inte vart man sätter fötterna.

Pladask så har man halkat på en isfläck.

Anmäl
2007-09-06 18:50 #3 av: Leffe

Det är nog en jobbig tid för alla med något funktionshinder. Kommer ihåg förra vintern när jag halkade till med vänsterfoten hur jag nästan ville skrika pga att höften gjorde så ont (artros i höften)

Anmäl
2007-09-07 01:21 #4 av: vanessa

Vet hur det är. Men inte fullt så jobbigt som för dig Leffe. Intressant att läsa. Kan du inte skicka detta till någon/några tidningar också? För tror att många skulle vara intresserade. /Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2007-09-07 14:20 #5 av: Jenna-Gun

Vilken bra idè Vanessa.

Swr skulle varje tidning få.

Jenna

Anmäl
2007-09-10 01:09 #6 av: EvaG

#0 Vet hur det är. Körde rullstolsbuss extra för en hel del år sedan. Kul jobb, men andra bilister hade svårt att visa häsyn.

___________________________
Var rädd om dem du älskar
_________________________

Medarbetare på Vilda västern iFokus

Anmäl
2007-10-16 16:31 #7 av: [SvenA]

Problemet med att få ut sådan repotage i pressen har tyvärr blivit alldeles för svårt nu för tiden.Nu är det inte något högprioriterat område längr nu är det mer av sköt dig själv och strunta i andra som råder i samhället tyvärr för om vi brydde oss mer om barandra så skulle samhället var betydligt trevligare

Anmäl
2012-02-13 19:27 #8 av: [Beavis]

Ni skulle ha haft med er en snöskyffel/Spade i bussen så ni kunnat röja en passage i i snövallen där ni var.

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl
2012-02-15 13:58 #9 av: medde

Vad kul att återse den här artiklen,, det var verkligen inte i dag. Men en mycket bra och passande nu.

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2012-02-15 14:01 #10 av: Leffe

Jag behöver inte jobba med detta mer i alla fall. Fast det var kul trots att man blev både blöt ochh kall om dagarna. Ibland kunde man fastna med bussen också, men jag lyckades klara mig de flesta gångerna.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.