Träning/rehab

Rehabiliteringsenheten, Nynäshamn

2007-08-13 23:21 #0 av: Leffe

Nynäshamn har annat än bara anläggningsplats för Gotlandsbåt och polska färjor. Det finns något som heter Nynäs vård - geriatisk klinik, hemsjukvård och rehabilitering. Här följer en liten presentation av Rehabiliteringsenheten.


Till Rehabiliteringsenheten är patienter i alla åldrar välkomna. Rehabiliteringen utförs på Nynäs Vårds geriatriska vårdavdelning, inom hemsjukvården, hemrehabilitering och på mottagningen. allt utifrån vårdtagarens behov. Här finns sjukgymnaster, arbetsterapeuter, uroterapeut, lymfterapeut och logoped.
Enheten finns på Nynäshamns sjukhus, likaså logoped.

Bedömningar utförs och utifrån individens behov och resurser planeras sedan rehabiliteringen i samförstånd. Hjälpmedelsutprovning och boendebedömningar görs om behov föreligger.

Hos mottagningens sjukgymnaster kan du, enligt nu gällande regler, få upp till åtta behandlingar utan remiss. Exempel på inriktningar är neurorehabilitering, ortopedisk-, reumatologisk-, idrottsmedicinsk samt psykosomatisk rehabilitering. Exempel på gruppverksamhet: artros-, osteopros-, bechterew-, fibromyalgi- och strokegrupp.

Logopedbehandlingar kräver remiss.

Flera av enhetens medarbetare ingår i Nynäs Vårds specialteam som är: Neuroteamet, Minnesteamet, Palliativa teamet, Ortpedteamet och Sårteamet

De olika yrkeskategorierna ingår i externa nätverk för lärande, informationsutbyte samt att säkerställa god samverkan med vårdgrannar.

Relaterade länkar

Av: LeffeD

Datum för publicering

  • 2007-08-13
Anmäl
2007-08-13 23:45 #1 av: vanessa

Vad spännande att läsa detta, underbart att det finns hjälp och stöd för att man ska kunna gå vidare i livet så att säga. /Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2007-08-14 03:28 #2 av: totte

Tack för hjälpen Leffe

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.