Bemötanden

Att ha en cp-skada

2007-08-21 04:46 #0 av: totte

Cp-skada är något man får när man föds, en så kallad födselskada

Cp-skada kan innebära att man som mitt fall sitter i rullstol, men man kan också vara gående. Själv kan jag gå lite med hjälp av en rullator.

Nu ska jag berätta för er hur det kan vara för mig och om min cp-skada. Vissa dagar när jag vaknar kan jag knappt ta mig upp ur sängen för att ryggen och höfterna gör så ont. Då längtar jag tillbaka till när jag var yngre och orkade göra en massa olika saker. En cp-skada blir oftast sämre och sämre med åren.

Okej, jag måste erkänna en sak, jag är rätt dålig på att träna nu mera. Det var jag bättre på när jag var yngre.

Att ha en cp-skada tror många innebär att man inte kan göra något sjäv. Jag blir så arg på folk som är så och när jag möter sådana så säger jag ofta att det är fel. En del tror på mig, men så finns det dom som trots allt tror att man är helt blåst.

Min skada innebär att jag har svårt att Andas mig när det är för varmt eller kallt. Detta på grund för små lungor. Det hänger ihop med att jag föddes fyra veckor för tidigt.

Av: totte

Datum för publicering

  • 2007-08-21
Anmäl
2007-08-21 13:07 #1 av: vanessa

Intressant att få veta mer om hur det är att ha cp-skada för dig. Kan så lite om detta. Det finns väl olika grader på det hela? Oj, en massa tankar och frågor flyger in i mitt huvud, men ska skona dig från det. Just nu. /Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2007-08-21 15:57 #2 av: Jenna-Gun

Det är sorgligt när man hör ordet cp som ett skällsord. Om den som inte har drabbats av denna sjukdom skulle veta mera så skulle de inte använda ordet så.

Man är inte dum i huvudet bara för att man har en cpskada.

Mera information ute på gator och torg, samt i media.

Har jobbat med många handikappade på ett tryckeri som Samhall drev.

Jenna

Anmäl
2007-08-22 16:34 #6 av: Jenna-Gun

Jag menar inget illa med det förra inlägget. men man blir så himla arg. när man hör sånt.

En intressant artikel om dej och sjukdomen, man vet så lite.

Kram Jenna

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.