Rullstolar m.m.

Hjultorget 6-8 september

2007-08-17 17:52 #0 av: vanessa

Stockholmsmässan öppnar snart dörrarna till en hjulig mässa för alla sorters funktionshinder, oavsett om man är användare, sjukgymnast, terapeut, personal, tillverkare eller försäljare. Men det är vi som står i centrum, underbart!

 

DEnna underbara skylt möter man på de underbara ptomenadvägarna i Frösunda vik. Bra känsla!
Denna underbara skylt möter man på den underbara promenadvägen i Frösunda vik. Ger helt klart en bra känsla för vad som komma skall.

 

Sedan ca 20 år tillbaka så har hjultorget varit ett stående inslag på hjälpmedelsmässor runt om i Sverige. De tillverkar det vi behöver, men lyssnar på vad vi säger och ändrar så att det blir bättre och utvecklas ständigt.

Aktivitetstorget
Här vi kan prova manuella rullstolar, elektriska sådana, elmopeder och fyrhjulingar. Se och prova idrott, motion, tävlingar och hinderbanor. Du kan se bilar, transporthjälpmedel, fritidshjälpmedel och så vidare. Allt för att underlätta livet för oss. På torget blir det dessutom uppvisning av idrottsaktiviteter och tävlingar för oss. Så fram med tävlingsinstinkten, men det inte gå för långt. Vi får vara rädda om varandra.

Träffpunkt
Här kan vi även möta de som sköter rehabcenter, friluftsanläggningar, idrottsföreningar och handikappföreningar. Så det kan vara givande att få öppna dörrar till nya saker i livet.

Intressanta seminarium
Dagarna är fyllda med seminarium, så gå in här på hjultorget och se om det finns något intressant för dig. Något lär passa misstänker jag.

Arrangörer
De som står för detta hjultorg är riksförbundet för trafik- olycksfall och polioskadade i Stokcholms län, RTP-S och rekryteringsgrupen Aktiv Rehabilitering.

Titta gärna in på deras hemsidor, och ännu bättre, kom till denna dag på hjälpmedelsmässan. Tror att det kan bli kanon, sedan så är det dessutom gratis. Något man inte är van vid :-).

© Kata Larsdotter

Relaterade länkar

Datum för publicering

  • 2007-08-17

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2007-08-17 19:00 #1 av: totte

Bra gjort Vanessa

Anmäl
2007-08-17 19:58 #2 av: vanessa

Tack :-). Ska dit själv om jag har tid. den kommande månaden blir fullproppad verkar det som. Med nöjen, katthem, kattresa och ny medicin samt säkert miljoner andra saker min teflonhjärna har glömt. /Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2007-08-17 20:22 #3 av: totte

Okej jag ska också försöka åka dit.

Anmäl
2007-08-17 22:32 #4 av: Engla

Det låter riktigt spännande, men man bor ju som vanligt alldeles för långt bort...

Anmäl
2007-08-18 08:24 #5 av: vanessa

Då är man faktiskt glad att bo i Stockholm, för det händer vettiga saker ganska så ofta. Att de hållit på med detta i 20 år och har inte hört ett pip om det tidigare. Tror jag ska hjälpa dem med marknadsföring :-).  /Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2007-09-10 23:59 #6 av: filuren72

Jag var på landet då. Vad missade jag? Jag har varit på Hjultorget förut.

Anmäl