Färdtjänst

Av- och påstigningsplatser vid sjukhus

2007-09-17 07:49 #0 av: Leffe

Det är lite si och så med stopplatser för färdtjänstbussar att lasta av eller ta ombord kunder på sjukhus i Stockholmsområdet. På vissa ställen stångas bussarna med taxibilar.

 

Vi börjar på Karolinska Sjukhuset i Solna. Enda stället att parkera bussen är i vändplanen där bara färdtjänst och taxi får åka. Står det tre fordon där är det fullt. Och detta är ett sjukhus där vi måste hämta kunden på mottagningar eller avdelningar och det tar sin tid. Av- och pålastningsplatserna är skandalöst dåliga.

Vi fortsätter till Danderyds Sjukhus. Där står vi bland taxi och diverse privatbilar, men det brukar gå bra. Dessutom finns det uppställningsplatser för oss och taxi.

Vidare norrut kommer vi till Löwenströmska Sjukhuset. Där är det rätt så gott om platser. Taxi på ena sidan och vi på andra sidan. Tyvärr står ibland där även privatbilar.

Täby Sjukhus (Tibble) helt ok med plats.

Jakobsbergs Sjukhus är däremot uruselt. Där trängs färdtjänstbussar, taxi, privatbilar och närtrafikens buss på en liten vändplan.

Vi kan ta Lidingö Sjukhus också. Dåligt. Taxi längd med sidan och närtrafiken framför. Färdtjänstbussarna har ingen plats.

Inne i stan har vi S:t Görans Sjukhus. Där har vi egna platser och där är det aldrig problem. Dessutom finns där speciella uppställningsplatser för färdtjänstbussarna att t ex användas vid paus.

S:t Eriks Sjukhus ligger också i stan. Inga platser egentligen.

Sabbatsberg Sjukhus. Urdåligt. Kan förstås bero på byggnadsarbeten. Där måste färdtjänstbussarna dessutom försöka vända på liten yta.

Nu ta vi oss söderut och kommer till Södersjukhuset. Där är det kaos. Fem färdtjänstbussar får plats på zonen som baea är till för färdtjänstbussar, men där står ofta taxibilar, privatbilar och små lastbilar. Står vi och väntar att någon ska åka så man får plats kommer inte stora bussarna i linjetrafik fram. Hoppas det blir bättre när de by´ggt husen bredvid färdigt.

 I närheten har vi Dalens Sjukhus. Där brukar det finnas gott om plats om inte privatbilar ställt sig där på våra markerade platser och runt omkring. Detsamma gäller taxi.

Längre ut har vi Karolinska Sjukhuset i Huddinge. Där är det nästan aldrig några problem. Speciella platser för färdtjänst uppe på området där inga privatbilar får åka. Endast för linjetrafik, taxi och färdtjänst.

Frågan efter detta är känner sjukhusledningarna till att det finns något som heter färdtjänstbuss?

 

Av: LeffeD

Datum för publicering

  • 2007-09-17
Anmäl
2007-09-17 15:57 #1 av: vanessa

Väldigt intressant. Att det kan vara så olika på olika ställen. Det är sorgligt att det ska vara svårt på vissa ställen. Detta borde sjukhusledningen ta del av. För man vet inget om inte de som är insatta i det hela förklarar. Väldigt intressant som sagt. /Vanessa 

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2008-03-11 11:39 #2 av: Elinw

Som rullstolsburen personal på Karolinska i Solna kan jag bara instämma med texten. Även om man som jag ibland använder egen bil för att komma till jobbet får man slåss för att få sin parkeringsplats. När jag var ny försökte jag få ett personaltillstånd till min bil. Kan ni gissa vad svaret blev? Det behöver väl inte du som har ett tillstånd för rörelsehindrade redan? Men vad gör man när gående idioter står på de platserna då?

Anmäl
2008-03-25 21:08 #4 av: Muszimba

Håller med om att Lidingö Sjukhus har dåligt utrymme för färdtjänsten. Jobbar som Assistent där ute på ön så jag vet.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.