Tillgänglighet

Tillgängligheten i Samhället

2008-03-16 12:33 #0 av: [SvenA]

Tillgängligheten i samhället är avgörande för personer med rörelsehinder.

Cool
Tillgängligheten i samhället för personer med rörelsehider är väldigt dålig och hur kommunerna ska kunna se till att det år 2010 är tillgänligt för personer  med olika funktionshinder är mycket svårt att förstå. Se bara hur det ser ut i olika affärcentrum. En massa hinder och trånga gångar med en massa reklamskyltar och andra lösa hinder.

Tillgängligheten i Samhället

Se på bilden som visar en skola där det finns en massa trappor, omöjliga för att överhuvudtaget komma in med rullstol. Ska man bygga om alla dessa gamla skolor så att personer med rörelsehinder kan komma fram i dessa.

Tänk även efter hur det nu ser ut efter vintern och all lös sand som ligger på gångvägarna och är livsfarlig för personer som går med kryckor vilken stor halkrisk detta är. För att vi ska få ett samhälle där även personer med funktionshinder kan delta på lika vilkor som övriga befolkningen måste vi få en större förstålse för vilka hinder det finns i samhället. Frågan är bara hur vi ska få denna förståelse för de hinder som fins innan vi kan delta på lika villkor. har du något bra förslag så framför det gärna här

Av: SvenA

Datum för publicering

  • 2008-03-16
Anmäl
2008-03-18 18:20 #1 av: klarsferrets

vill bara på peka hur det ser ut på bensin stionerna hur i hela fridens namn ska man kunna tanka skälv när man sitter i rullstoll.????

eller som så att man kan tanka då det inte är alltför långt att gå som i mitt fall jag kan gå små då menar jag små korta sträckor .

Men som en bensin station med ex disel som alltid ligger i skym undan så man får gå långt till kassan.

Det är faktiskt lättare i utlandet där dom fortfarnade springer ut o frågar om man vill ha hjälp. till och med att man kan betala med kort då dom har med sig kort avläsaren ut.

Nä staten säger att man ska tänka på alla men gör vi detta nopp inte samhället i alla fall trappor och åter trappor. rulltrapor vist den finns rullband men offtast är dom för branta för att hålla bromsen på rullstolen.

Anmäl
2008-03-18 18:36 #2 av: totte

Det är skandal att tillgängligheten är så dålig som den är.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.