Allnänt/Övrigt

Statliga specialskolor återinförs

2008-03-07 07:26 #0 av: [SvenA]

Regeringen beslutade idag om direktiv till en utredning om de statliga specialskolorna Hällsboskolan och Ekeskolan. Utredningen ska bland annat se hur det ska gå till att så fort som möjligt öppna dessa specialskolor igen. Målgruppen är elever med synskada och ytterligare funktionshinder eller elever med grav språkstörning.

 

Detta förslag är helt förkastligt

Att återinföra specialskolor med riksintag igen är ju att gå tillbaka i tiden igen då man splittrade familjer genom att sända barnen med funktionshinder till specialskolorna -

För tänk vad detta innebär i praktiken det blit ju så att barn med funktionshinder åter ska skiljas från sina föräldrar u stället för att intigreras i samhället.

Vad sänder det ut för singnaler joatt barn med funktionshinder inte är lika mycket värda som barn utan funktionshinder. Du som har gått på Tomteboda och Norrbacka skriv och berätta för oss andra hur du upplevede att vara tvungen att skiljas från din familj.

Fast det kanske är så att mäniskor med funktionshinder ska gömmas undan för om vi inte syns så finns vi inte

 

Så skriv till  Skolminister Jan Björklund och protestera mot detta dumma förslag  så att det inte blir verkligt

 

SvenA

Medarbetare Rullstolsliv

Sajtvärd Synskadade i Fokus

 

 

Av: SvenA

Datum för publicering

  • 2008-03-07
Anmäl
2008-03-09 01:13 #1 av: vanessa

Vansinnigt som du säger. Istället så bör de göra som jag såg i en serie på Travel and living kanalen. Där utbildar de flygvärdinnor. Värdarna och värdinnorna tvingas under en dag sitta i rullstol. De får inte gå över huvudtaget. De sa själva att de fick så mycket förståelse för de rullstolsburna. Då började jag tänka på att det skulle man införa på skolor i hela Sverige. Sedan kan man ha sådana mörkerrum som de har på en del ställen där man får uppleva hur det är att inte kunna se något, gå runt i en gång med hinder av alla slag. Det var läskigt kan jag säga. Sedan så kunde man även ha lurar som tar bort allt ljud och så får man gå omkring i flera timmar och försöka göra sig förstådd och förstå. Samt även hur det är med tinnitus och andra skador. Tror att folk skulle få bra mycket mer respekt för sin omgivning då, och därigenom empati. Vad tycker ni? /Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2008-03-09 09:02 #2 av: [SvenA]

Cool På 980 talet när jag arbetade som ombudsman inom handikapprörelsen var vi ofta ute i skolorna och informerade om olika handikapp ofta så hade vi temadagar med både terori och praktikska övningar och det var mycket uppskatade dagar bland både lärare och elever .

Fast att göra som Jan Björklund nu vill göra att återinföra skolor med riksintag och på det sättet splitra familjer genom att sända barnwen till internatskolor är att gå många år tillbaka .Fast vi funktiomshindrade har väl ingen funktion i Jan Björklunfd samhälle och då kan vi lika gärna klumpas i hop på ett par ställen i landet så slipper andra mäniskor se oss ute i samhälley

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.